Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Καλές Θάλασσες με τον Αντώνη Καραγιαννάκη | 09.05.2023

Καπετάν Χρήστος Παπαχατζίδης από τη Χίο

Πήρε το δίπλωμα του ασυρματιστή και ρίχτηκε στη θάλασσα και τα βαπόρια για τη μεγάλη πορεία του στη ναυτιλία. Αργότερα θα γίνει καπετάνιος και θα αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Αξέχαστη στιγμή του ήταν όταν έλαβε από την Αγγλία το πρώτο του τηλεγράφημα ως μαρκόνης στον ασύρματο στο «Κασιόπια» του Κουλουκουντή – Ρεθύμνη.

Τα μποφόρια και τις μπουνάτσες των ωκεανών με τους ναύτες, τους μηχανικούς και τους καπετάνιους που «έφαγαν τη θάλασσα με το κουτάλι», καταγράφουμε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ και τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κάθε πρωί στις οκτώ! Στην εκπκομπή «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» με τον Αντώνη Καραγιαννάκη Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ και Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΛΑΔΑ!!! Η εκπομπή  «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» έχει ως κεντρική ιδέα τους Έλληνες καπετάνιους , τους ναύτες, τους μάγειρες, τους μηχανικούς, ανθρώπους του μόχθου στη θάλασσα νέους και παλιούς που κάνανε την ελληνική ναυτιλία πρώτη δύναμη στον κόσμο Οι άνθρωποι που  μιλούν – φιλοξενούνται στην εκπομπή κυρίως οι παλιότεροι έζησαν απίστευτες ιστορίες παλεύοντας στα άγρια νερά όλου του κόσμου, ρισκάροντας κάθε μέρα να αποδώσουν τον ύστατο φόρο στη θάλασσα κι ότι έκαναν το έκαναν με κόπους και έζησαν πολύ σκληρά χρόνια, μακριά από τις οικογένειές τους. Ελπίζω η εκπομπή  στέκεται κοντά τους και να ταξιδεύει μαζί τους, στις ιστορίες τους, τις σκέψεις και συναισθήματα τους, τα βιώματα τους τις χαρές και τις λύπες τους όλα αυτά τα χρόνια στους ωκεανούς όλης της γης. Είναι πιο πολύ ανθρωποκεντρική εκπομπή για τον ναυτικό, με τα θέματα του, τη ναυτιλία, τραγούδια, ιστορίες, συναισθήματα, σκέψεις, και άλλα πολλά όπως π.χ η γυναίκα εργαζόμενη στη ναυτιλία, η γυναίκα ναυτικού, είδη καραβιών, ιστορίες ναυτικών οικογενειών, ιστορίες ναυτικών, επικοινωνία μέσω του ραδιοφώνου, ναυτικές ορολογίες, τραγούδια, ποίηση, πεζογραφία για τη θάλασσα, εξαρτήματα του πλοίου, ήδη καραβιών ναυτικά επαγγέλματα κλπ κλπ Ήδη έχουν ανταποκριθεί αρκετοί, παλιοί και εν ενεργεία καπετάνιοι και μίλησαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την ζωή – καριέρα τους στην θάλασσα και τι σημαίνει για αυτούς. Πολλοί έχουν λάβει μέρος εν ενεργεία και μη με φοβερές ιστορίες, αναμνήσεις, συναισθήματα, σκέψεις και ωραία τραγούδια της θάλασσας και της ναυτοσύνης. Έχουν μιλήσει επίσης ο Μιχάλης ΒιολάρηςΠαντελής Θαλασσινός και άλλοι οι οποίοι τραγούδησαν την θάλασσα.

σχετικα ondemand