Η Ποιήτρια της Εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η ποιήτρια της εβδομάδας : Τζένη Τσέλιου | Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αφιερωμένη στην ποιήτρια Τζένη Τσέλιου είναι η εβδομάδα 20 -26 Μαρτίου 2023.

Η Τζένη Τσέλιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Έχει σπουδάσει στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Υγεία από την ΕΣΔΥ. Έχει ζήσει στην Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρώμη. Από το 2005 ζει και εργάζεται ως κτηνίατρος στην Κέρκυρα. Τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “μυστικό δωμάτιο” από τις εκδόσεις image και είναι υπό έκδοση η δεύτερη συλλογή που έχει τίτλο “αδικαιολόγητες παρουσίες” από τις ίδιες εκδόσεις.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής / Η ποιήτρια της εβδομάδας» .

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί  επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, «Ο ποιητής της εβδομάδας» στέλνεται στις έδρες νεοελληνικών σπουδών, σε όλο τον κόσμο.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

σχετικα podcasts