Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελληνίδα πιανίστα Γεωργία Λαζαρίδου από την Νέα Υόρκη στις Φωνές και Μουσικές | 08.06.23

Η Ελληνίδα πιανίστα Γεωργία Λαζαρίδου από την Νέα Υόρκη ήταν η καλεσμένη του Αλέξη Κώστα στις “Φωνές και μουσικές“..

Η Γεωργία ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα με τη μητέρα της, Λέττη Παππά που είναι καθηγήτρια πιάνου, σε ηλικία πέντε ετών. Η εφημερίδα ‘Reading Eagle’ την επαινεί για την “επίδειξη δεξιοτεχνίας στις τεχνικές δυσκολίες και την ψυχική έκφραση”. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ, ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες και συναυλίες μουσικής δωματίου. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής όπως: Chetham’s International Piano Festival στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, Kutztown University Summer Music Festival στην Πενσυλβάνια στην Αμερική, FIMCE Festival Internacional de Música de Cámara del Elqui στη Χιλή και άλλα.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους Μαρία Αστεριάδου, Ekaterina Lebedeva, Murray McLachlan, Χρήστος Νούλης, Δόμνα Ευνουχίδου και άλλους. Έχει λάβει μέρος και έχει κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Γεωργία Λαζαρίδου είναι κάτοχος προπτυχιακού (Bachelor Piano Performance) από το Kutztown University of Pennsylvania με πλήρη υποτροφία στην τάξη της Μαρία Αστεριάδου, Μεταπτυχιακού (Masters Piano Performance) Διπλώματος του Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης στην τάξη της Joanne Polk, όπου είχε την τιμήνα είναι παραλήπτρια της υποτροφίας MSM International Advisory Board και τώρα βρίσκεται στο τρίτο έτος Διδακτορικού Διπλώματος (DMA Piano Performance) στο Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης πάνω στο έργο του Ελληνο-Καναδού καταξιωμένου συνθέτη Χρήστο Χατζή. Παράλληλα με τις σπουδές της, από το 2015 διδάσκει πιάνο σε παιδιά και ενήλικες και ζει στην Νέα Υόρκη.

Επιμέλεια -παρουσίαση Αλέξης Κώστας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:
https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική, Κύπρο, Αίγυπτο)

Δορυφορικά στην Ευρώπη:
1)Δορυφόρος HOTBIRD 13.0º East
Συχνότητα 12.169 MHz Horizontal
Symbol Rate 27.5MS
2)HELLAS SAT 39.0 º East
Συχνότητα 10.730 MHz Horizontal
Symbol Rate 30.0 MS

Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece

Στοιχεία επικοινωνίας «της Φωνής της Ελλάδας»
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

σχετικα ondemand