Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μπαρόκ άριες από την Ευρώπη στις ”Φωνές και Μουσικές” | 03.05.23

Την μεγάλη χαρά είχε η εκπομπή ”Φωνές και μουσικές” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας να έχει καλεσμένους έναν βραβευμένο με Grammy παγκόσμιο μουσικό τον Μιχαήλ Καρντέν στου στούντιο της Φωνής της Ελλάδας ο οποίος έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως δάσκαλος, ερμηνευτής, μουσικολόγος και παραγωγός και έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία για τα καλλιτεχνικά του επιτεύγματα. Απόφοιτος του Conservatoire de Montréal, είναι τακτικός καθηγητής κιθάρας και λαούτου στο Université de Moncton,για να μας παρουσιάσει την εκπληκτική δουλειά που έκανε σε συνεργασία με τον Χρυσόστομο Καλογριδάκη που εκπληρώνει αυτόν τον ρόλο στην Ισπανική Καντάτα του Haendel και στην άρια του Cavalli από την όπερα La Calisto. Ο Χρυσόστομος παίζοντας με μια μικρή κιθάρα του 19ου αιώνα κατάφερε να αποδώσει αρκετά πιστά τον ήχο της μπαρόκ κιθάρας και την εξαιρετική φωνή της Θάλειας Μουτοπούλου..

Οι καλλιτέχνες αυτοί ενέπνευσαν τον Μιχαήλ Καρντέν ώστε να τους προτείνει να φτιάξουνε το δίσκο που μας παρουσίασαν με μπαρόκ άριες. Οι άριες αυτές εκτελούνται συχνά από οργανικά σύνολα με μια ορχηστρική επεξεργασία που προσδίδει όμορφα χρώματα και μέσα σε ένα κατάλληλο σκηνικό περιβάλλον.

Η κιθαρίστρια που οργανώνει το φεστιβάλ κιθάρας Π.Φαλήρου Αλεξάνδρα Χριστοδήμου ήταν μαζί μας στην μετάφραση..

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Αλέξης Κώστας  


Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global). 
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay. 
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις. 
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις. 
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece 

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

· Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

σχετικα ondemand