Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Εύη Φιλίππου από το Βερολίνο στις “Φωνές και μουσικές”|27-10-22

Η Εύη Φιλίππου ήταν καλεσμένη στις “Φωνές και μουσικές” στις 27-10-22 και ώρα 6 μμ ώρα Ελλάδος .

Η Εύη άρχισε να παίζει ντραμς σε ηλικία 7 ετών. Με υποτροφία από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποφοίτησε από το Ωδείο Βόλου και μετακόμισε στο Βερολίνο το 2011, όπου συνέχισε τις σπουδές Bachelor και Master στο Hochschule für Musik «Anns Eisler» (πτυχία BA και MA με διάκριση).

Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει συμμετοχή σε ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου (συμπεριλαμβανομένων Bolshoi Ballet Orchestra, Ensemble United Berlin) καθώς και σόλο παραστάσεις κλασικής και αυτοσχέδιας μουσικής και συνεργασίες ντουέτου («ff duet» με την Κατερίνα Φωτινάκη, «blowslap» duo με τον σαξοφωνίστα Hayden Chisholm). Ο Φιλίππου είναι επίσης ενεργή στη σκηνή της τζαζ, παίζοντας μεταξύ άλλων με τους Large Ensemble του Stefan Schultze και DHALGREN του Chris Dahlgren. Μαζί με τον αρπιστή Andrea Voets εργάζεται σε ζωντανά μουσικά έργα ταινιών (μουσική δημοσιογραφία, συμπεριλαμβανομένου του «Ξενιτία – μια συναυλία ντοκιμαντέρ για τη μετανάστευση»). Η Εύη παίζει τη δική της μουσική και διασκευές με το κουιντέτο της στο Evitable .

Το μουσικό θέατρο είναι επίσης μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής της ζωής (ιδρυτικό μέλος του συνόλου «Opera Lab Berlin»). Συμμετέχει σε πολλές μουσικοθεατρικές παραγωγές (μεταξύ άλλων στο Νέο Εργαστήρι της Κρατικής Όπερας του Βερολίνου, Hauen und Stechen Musiktheater Kollektiv).

Κοντινή φωτογραφία με τα χέρια της Εύης να παίζουν μαρίμπα
Φωτογραφία Peter Tümmers

Από το 2016, η Εύη είναι επίσης λέκτορας σε δημοτικά σχολεία του Βερολίνου, με χορηγό το «Vincentino eV – Ο Πολιτισμός ενισχύει τα παιδιά στο Βερολίνο».

Ασχολούμενη διαρκώς με τη συνύπαρξη σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, ακρίβειας και αυθεντικής προσωπικής έκφρασης, η Εύη ζει και ασκείται στο Βερολίνο.

Επιμέλεια -παρουσίαση Αλέξης Κώστας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

σχετικα ondemand