Athens Calling Περικλής Βασιλόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Athens Calling με τον Π. Βασιλόπουλο | 05.05.23

Η εκπομπή ασχολείται με πρωτότυπες έρευνες που οδηγούν σε νέα φάρμακα/θεραπείες, όπως και με τους σύγχρονους γονιδιωματικούς ελέγχους.

Απόψε καλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

-Ο Παναγιώτης Λουρίδας, Αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής Ανάπτυξης του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας. Μιλά για τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, τα γλωσσικά προγράμματα παραγωγής κειμένου και το ChatGPT και τους κινδύνους στην καθημερινότητα των πολιτών.

-Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, συζητάει για τα μεγάλα συλλογικά τραύματα, την ανάγκη να θεσπιστεί μια ημέρα καταστροφών, τα αδιέξοδα των σύγχρονων σχέσεων και τέλος για τις διεξόδους στις ψυχικές δυσκολίες και εξαρτήσεις. Ακόμη, η φωτογράφος Alex Kat μιλάει για τη σύγχρονη φωτογραφία και τη σχέση της με το θέατρο.

-Η Άννα Παντελάκου, Ιστορικός Τέχνης, αναλύει τη χρησιμότητα και τις δυσκολίες της σύγχρονης τέχνης όπως και για τις δημιουργικές θηλυκότητες στα κινήματα πρωτοπορίας της τέχνης

Η εκπομπή «Athens Calling» /Η Αθήνα Καλεί, με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μεταδίδεται κάθε Παρασκευή 10-12 το βράδυ από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε όλη την Ελλάδα, αναμεταδίδεται από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από webradio: ert.gr/proto και ert.gr/voiceofgreece.

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, ert.gr/voiceofgreece Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert