Athens Calling Περικλής Βασιλόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Athens Calling με τον Π. Βασιλόπουλο | 28.04.23

Η εκπομπή ασχολείται με πρωτότυπες έρευνες που οδηγούν σε νέα φάρμακα/θεραπείες, όπως και με τους σύγχρονους γονιδιωματικούς ελέγχους.

Kαλεσμένοι στην εκπομπή είναι:

-Ο Ευριπίδης Γαβαθιώτης, καθηγητής Βιοχημείας και Ιατρικής στο Albert Einstein College και συνυπέυθυνος του ομώνυμου Cancer Therapeutic Center στις ΗΠΑ, ο οποίος μιλάει για τρεις πρωτότυπες φαρμακευτικές θεραπείες που αφορούν την πρωτεΐνη BAX και την αυτοφαγία των κυττάρων.

-Ο Γεώργιος Πατρινός, καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και επικεφαλής του εργαστηρίου Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος μιλάει για τη Φαρμακογενετική, που αποτελεί μέρος της εξατομικευμένης Ιατρικής, και υποστηρίζει ότι «Ένα φάρμακο και μία δόση δεν επιδρά το ίδιο σε όλους». Επίσης, μιλάει για τη συνταγογράφηση με οδηγό τα γονίδια.

-Ο Γιάννης Λουκάς, αναπληρωτής καθηγητής στη Φαρμακευτική Αθηνών, ο οποίος μιλάει για τον πλήρη γονιδιακό έλεγχο (Whole Genome Sequencing) του καρκίνου του μαστού. Επίσης, μιλάει για τον προληπτικό γονιδιακό έλεγχο των νεογνών και τους ελέγχους που εντοπίζουν γονιδιακές μεταλλάξεις σχετιζόμενες με 500 παθήσεις /αρρώστιες κάθε μορφής.

Η εκπομπή «Athens Calling» /Η Αθήνα Καλεί, με τον Περικλή Βασιλόπουλο, μεταδίδεται κάθε Παρασκευή 10-12 το βράδυ από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε όλη την Ελλάδα, αναμεταδίδεται από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε όλο τον κόσμο και διαδικτυακά από webradio: ert.gr/proto και ert.gr/voiceofgreece.

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί) Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, ert.gr/voiceofgreece Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert