Αποτύπωμα Φούλη Ζαβιτσάνου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

8η Μάρτη- Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας 2023

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, η εκπομπή «Αποτύπωμα» της «Φωνής της Ελλάδας» με τη Φούλη Ζαβιτσάνου έκανε ένα αφιέρωμα στον αγώνα των γυναικών για ισότητα κι ελευθερία με αφορμή την 8η Μάρτη- Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας 2023.

Συνομιλήσαμε με την Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρο, εξειδικευμένη σε θέματα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και  συντονίστρια της Νομικής Υπηρεσίας του «Κέντρου για την Ισότητα και τα Έμφυλα Δικαιώματα -ΔΙΟΤΙΜΑ», η οποία μας ενημέρωσε για τον αγώνα και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του κέντρου.

Συνομιλήσαμε επίσης με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία, Δώρα Μακρή, η οποία μας ενημέρωσε για την καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γυναίκας σε αυτή τη χώρα που πρωτοπορεί διεθνώς. Μεταξύ άλλων, αναφερθήκαμε στην ψήφιση του Νόμου Ισότητας (Ley de Paridad) που εγγυάται την «ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

σχετικα ondemand