Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια” – «Μια ζωή μέσα στους δρόμους…». «Πρόσωπα και ονόματα» στη διαδρομή του Τάκη Σούκα

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί δυο δίσκοι με μελωδίες του. Και έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 50 χρόνια από τα πρώτα του τραγούδια.
Από τα χρόνια του ’60 μέχρι τις μέρες μας. Γιώτα Λύδια και Πόλυ Πάνου. Χαρούλα Λαμπράκη και Κώστας Κόλλιας. Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη αλλά και Χάρις Αλεξίου. Γιώργος Μαργαρίτης και Πίτσα Παπαδοπούλου. Στέλιος Καζαντζίδης αλλά και Δήμητρα Γαλάνη. Για να φτάσουμε στην πρόσφατη «πρώτη φορά» του, με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μανώλη Μητσιά αλλά και τον Ορφέα Περίδη και άλλους.

Η σημερινή εκπομπή είναι μόνο μια επιλογή απ’ όλα αυτά τα χρόνια, απ’ όλα αυτά τα πρόσωπα. Με μικρές πινελιές για την εποχή, για τα λόγια, για τον ήχο. Χωρίς να θέλουμε να μπλέξουμε με χαρακτηρισμούς όπως «λαϊκό» και «σύγχρονο», «λαϊκότητα» και «λαϊκισμός» και πολλά άλλα ανάλογα. Είναι χαρακτηρισμοί και κρίσεις πού χρειάζονται γνώση, σύνεση, σκέψη και μέτρο, προκειμένου να μην υποκρύπτουν συμπλέγματα ή σκοπιμότητες. Επιλογές και σχόλια, πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Σημείωση: Η φωτογραφία με τον Τάκη Σούκα είναι βέβαια από μια εποχή που συναντιόμαστε πολύ πιο εύκολα. Και στα ραδιοφωνικά στούντιο και εκτός. 2 Ιουνίου 2015, στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

σχετικα ondemand