Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια” – «Μιας πεντάρας νιάτα» στη «γειτονιά μας». Στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο τραγούδι με στίχους του Κώστα Πρετεντέρη

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
Οι μνήμες αλλοτινών καιρών μετράνε αλλιώς τέτοιες μέρες. Είπαμε λοιπόν σήμερα να ταξιδέψουμε «έξω απ’ του Δελακοβία το παλιό τ’ αρχοντικό».
Στην τηλεοπτική «γειτονιά» του Κώστα Πρετεντέρη στα χρόνια του ’70, με τη φαντασία του Γιώργου Ζαμπέτα.

«Αυτός ο δρόμος μάτια μου / που πήραμε και πάμε / μας βγάζει όπου πονέσαμε μας βγάζει όπου αγαπάμε»: Το ‘γραψε πάλι ο Κώστας Πρετεντέρης, για την τελευταία του τηλεοπτική σειρά και το έκανε τραγούδι ο Σταύρος Ξαρχάκος, χωρίς ποτέ να γίνει δίσκος. «Πήραμε την ανηφοριά με μιας πεντάρας νιάτα»: Κι αυτό γραμμένο από τον Κώστα Πρετεντέρη, για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Σε μια εποχή που το όνομα «Πρετεντέρης» συνδέεται κατ’ εξοχήν με πολιτικά παρασκήνια, ακούμε τραγούδια με στίχους του Κώστα Πρετεντέρη. Γραμμένα για το ραδιόφωνο, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την δισκογραφία, την τηλεόραση. Με τον Ζαμπέτα, τον Πλέσσα, τον Γούναρη, τον Καπνίση και τραγουδισμένα από τον Χόρν, τον Γούναρη, τον Βογιατζή, τη Βάνου, τη Ρίτα Σακελλαρίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο και τον Νίκο Δημητράτο. Μαζί κι ένα μουσικοθεατρικό νούμερο γραμμένο για το ραδιόφωνο, με την Γεωργία Βασιλειάδου σε ρόλο …«Σταρ Ελλάς».

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand