Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια” – Λίτσα Διαμάντη και «ό,τι προλάβουμε ακόμη!» από τα 35 χρόνια της στην δισκογραφία

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
Σεπτέμβριος 1989. Ο δίσκος – προσωπικός της Λίτσας Διαμάντη – λεγόταν «Δεν σε πιστεύω». Είχε τραγούδια του Γιάννη Καραλή, του Αλέκου Χρυσοβέργη και του Τάκη Μουσαφίρη. Η επιτυχία που προτάθηκε στην εποχή έλεγε «Εμείς οι δυό, πάμε πακέτο». Το τραγούδι που άντεξε περισσότερο στο χρόνο και γνώρισε και επόμενες εκτελέσεις ήταν το «Γι’ αγάπη μη μιλάς» («Φοβάμαι τα τραγούδια που λένε πως σε χάνω…»).

Από τα ωραιότερα που έχει γράψει ο Γιάννης Καραλής. Και η αυλαία της συνύπαρξης της Λίτσας Διαμάντη με τον Γιάννη Πάριο, μέχρι και σήμερα. Έτσι ξεκινάει μια εκπομπή με «ότι προλάβουμε ακόμη!» από την μουσική διαδρομή της Λίτσας Διαμάντη – έτσι σαν συμπλήρωμα της χθεσινής αναφοράς μας στις ηχογραφήσεις της και το δίσκο της την εποχή του «Νύχτα στάσου», το 1972. Βέβαια, δεν κλείνονται καριέρες τριανταπέντε χρόνων σε μια ώρα. Και δεν μπαίνουμε στη λογική των πιο γνωστών ή των καλλίτερων τραγουδιών.
Έτσι κι αλλιώς, αλλάζουν οι εκτιμήσεις από εποχή σε εποχή – καμιά φορά και από μέρα σε μέρα. Απλά, διαλέγουμε κάποια αγαπημένα τραγούδια και προτείνουμε ίσως και κάποια που χρειάζονται μια υπογράμμιση. Μια υπενθύμιση – με βάση τις διαθέσεις μας σήμερα και με τη διάθεση να επανερχόμαστε όποτε μας λείπει η φωνή της Λίτσας Διαμάντη ή κάτι απ’ όσα μας τραγούδησε μέσα από τα χρόνια: Παπαβασιλείου, Νικολόπουλος και Λεοντής, Μητσάκης, Βασιλειάδης και Πολυκανδριώτης, Άκης Πάνου αλλά και παλιά σμυρνέικα όπως τα είδε η δεκαετία του ’70.

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand