Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Την πόρτα ανοίγω το βράδυ» | 24.11.2023

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μέσα από τα χρόνια. Βίοι παράλληλοι και κοινές παρουσίες.

Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανεβαίνουν αυτό τον καιρό στη σκηνή του «Παλλάς» τραγουδώντας μαζί και χωριστά τις σημερινές τους επιλογές. Είπαμε, εκτάκτως την Πέμπτη 23 και …τακτικά την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, να τους συναντήσουμε μέσα από τη δισκογραφία τους και μέσα από τις επιλογές που έκανε ο καθένας, από εποχή σε εποχή. Τραγούδια που έχουν ηχογραφήσει και οι δυό αλλά και οι διαφορετικές επιλογές τους από εποχή σε εποχή.

Βίοι παράλληλοι και ελάχιστα …τεμνόμενοι. Η σημερινή, είναι η πρώτη μεγάλη τους συνάντηση στη σκηνή. Η αμέσως προηγούμενη είναι στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν η πολύ νέα Άλκηστις Πρωτοψάλτη, συμμετείχε σε κάποια προγράμματα του Γιώργου Νταλάρα στην Πλάκα, κυρίως. Η μοναδική κοινή τους παρουσία στην δισκογραφία, είναι το «Μάμπο το μπραζιλέιρο» με το οποίο η Πρωτοψάλτη συμμετείχε στα «Λάτιν», το 1987. Κατά τ’ άλλα, έχουν συμμετάσχει και οι δύο – χωρίς να συναντηθούν φωνητικά – σε κάποιους δίσκους, κυρίως τα νεώτερα χρόνια. Και έχουν ηχογραφήσει και οι δύο – αλλά ξεχωριστά και με τον τρόπο του ο καθένας– κάποια τραγούδια. Από το «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου» του Ζαμπέτα, μέχρι την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» του Δημήτρη Λάγιου πάνω στους στίχους του Ελύτη και από το «Θεός αν είναι» του Μπέγκοβιτς μέχρι το «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ» από τα «Λυρικά» του Μίκη Θεοδωράκη και του Τάσου Λειβαδίτη – αυτός διαλέξαμε να είναι και ο υπότιτλος αυτής της αναφοράς.

Στις δύο εκπομπές, συναντάμε τον Γιώργο Νταλάρα και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις διαφορετικές τους επιλογές από εποχή σε εποχή και φυσικά στεκόμαστε σε κάποιες από τις «κοινές» τους παρουσίες. Πάντα, με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».

ΣΗΜ : Επειδή η σύγχρονη εικόνα υπάρχει παντού, διαλέξαμε για την ανάρτηση μία από το μακρινό παρελθόν. Στη σκηνή της μπουάτ «Διαγώνιος» στην Πλάκα. 1979. Την «κλέψαμε» από την έκδοση «Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί».

σχετικα ondemand