Μπλε σαν Πορτοκάλι Γιώργος Γιανναράκος, Μαίρη Βενέζη
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μπλε σαν πορτοκάλι με τον Γ. Γιανναράκο και τη Μ.Βενέζη | 24.01.2024

Καλεσμένοι στην εκπομπή:

-Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΜΩΣΙ, αρχαιολόγος, με αφορμή τα οικοδομήματα που βρέθηκαν κάτω από τα θεμέλια του ναού στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο της Εύβοιας & συγκαταλέγονται στα ευρήματα της συστηματικής ανασκαφής που διεξάγεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από ομάδα επιστημόνων από την Ελλάδα και την Ελβετία σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, υπό τη διεύθυνση της ίδιας και του Sylvian Fachard, διευθυντή της ΕΑΣΕ και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάννης.

-Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ, με αφορμή την ερμηνεία του στην παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη που παρουσιάζεται για τρίτη θεατρική σεζόν σε διασκευή Κωνσταντίνας Νικολαΐδη – Μανώλη Ιωνά & σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά κάθε Σάββατο στις 19:00 & Κυριακή στις 21:00 στο Θέατρο Αλκμήνη.

-Και η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΡΗ, με αφορμή τη σκηνοθεσία του έργου «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Federico Garcia Lorca που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στο Θέατρο Άβατον από τη Θεατρική ομάδα Smoking Artists.

“Μπλε σαν πορτοκάλι”. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.

σχετικα ondemand