Έχουμε και Λέμε Στέλιος Βραδέλης, Γιώργος Πίκουλας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας στο Πρώτο Πρόγραμμα | 07.03.23

Για παράνομη πρόσληψη του μοιραίου Σταθμάρχη και όχι μετάταξή του, ώστε να μην εμπίπτει σε κανένα όριο ηλικίας, κάνει λόγο στην εκπομπή “Εχουμε και Λέμε”, τον Γιώργο Πίκουλα και τον Στέλιο Βραδέλη, ο Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας

Οπως λέει, συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα. Στην Ηλεία, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρέωσεων, έπαψε να λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή.

Η Ηλεία ως ο πιο παραγωγικός κάμπος της Ελλάδας στην παραγωγή πολύ ανταγωνιστικών προϊόντων όπως τα καρπούζια, οι φράουλες, τα τουρσια με βιομηχανίες μεταποίησης, χρειάζεται σε ορισμένες εποχές του χρόνου να προωθεί τα προϊόντα της με το τρένο γιατί από την Πάτρα μέσω ακτοπλοϊας τα δρομολόγια έχουν καταστεί πολύ δύσκολα.

Προσπαθούμε και παίρνουμε συνέχεια υποσχέσεις ότι υπάρχει σχέδιο που έχει εκπονηθεί με βάση το οποίο θα εκσυγχρονιστεί η γραμμή που υπάρχει και θα λειτουργήσει κάποτε.

Ο Σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα γιατί δεν ισχύει αυτό που ελέχθη ότι η πρόσληψή του έγινε σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΟΣΕ για τις μετατάξεις.

Η μετάταξη που επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών, αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ υπαλλήλου που είναι ήδη υπάλληλος στον ΟΣΕ. Δηλαδή να μην ίσχυε το όριο ηλικίας του συγκεκριμένου Σταθμάρχη εάν ήδη ήταν διοικητικός υπάλληλος ή αχθοφόρος. Εάν δείτε την απόφαση του κ Πατέρα, που έχει εγκρίνει τη μετάταξή του, η μετάταξη αυτή έχει γίνει από το Υπουργείο Παιδείας και μετατάσσεται στο προσωπικό του ΟΣΕ και στη θέση του Σταθμάρχη. Άρα έχουμε μετάταξη από το Δημόσιο σε επιχείρηση κοινής ωφελείας, ΔΕΚΟ; Δεν ξέρω πως λέγεται. Αυτήν δεν την προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του ΟΣΕ, αλλά ο Νόμος 4440 του 2016 που λέει ότι τα τυπικά και τα ουσιαστικα προσόντα του προσλαμβανόμενου, του μετακινούμενου τα ορίζει ο Φορέας της υποδοχής. Δηλαδή ο ΟΣΕ και αυτά είναι γνωστά και περιλαμβάνουν και το 48ο έτος ηλικίας. Απολύεται δηλαδή και προσλαμβάνεται, δεν μετατάσσεται. Οπότε εμπίπτει στο όριο των 48.  

σχετικα ondemand