Μέρα Μεσημέρι Περικλής Μούλης
0:00
0:00 LIVE
ΦΛΩΡΙΝΑ  96,6 FM
ΦΛΩΡΙΝΑ 96,6 FM Μεγαρόβου 20, Φλώρινα TK 53100 2385046330, 2385046333 ertflorinas@ert.gr

Καλεσμένη η Μάνια Βλαχογιάννη | 22.02.2024

Η σημερινή μας εκπομπή, φιλοξενεί την Μάνια Βλαχογιάννη. Η σοπράνο crossover, μουσικός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Καθηγήτριας Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Άριστα Παμψηφεί, Α’ Bραβείο και Αριστείο Eξαιρετικής Επιδόσεως και Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου από τη Μουσική Ακαδημία Ρίχαρντ Στράους του Μονάχου, όπου παράλληλα σπούδασε Μονωδία και Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο. Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και σε Δραματική Σχολή του Μονάχου ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο εξωτερικό.

Με μία νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας της βρέθηκε στην #1 θέση του Chart GREECE TOP 100 SONGS, καλωσορίζει τη νέα χρονιά. Η Μάνια Βλαχογιάννη έγραψε το βιβλίο – λιμπρέτο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, το οποίο μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα με μεγάλη επιτυχία στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές.

Εκλέχθηκε Γενική Γραμματέας του Ομίλου UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και είναι επικεφαλής της διοργάνωσης του ετήσιου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού του Ομίλου από το 2020. Από το 2019 – 2023 υπήρξε Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγ. Παρασκευής. Από 2021 – 2023 ανέλαβε παράλληλα τη θέση της Αντιπροέδρου στον ίδιο Οργανισμό.


«Μέρα μεσημέρι» 

Καθημερινό ραδιοφωνικό μαγκαζίνο που ασχολείται με ρεπορτάζ της καθημερινότητας, παρουσιάσεις νέων δισκογραφικών δουλειών, συνεντεύξεις καλλιτεχνών και ανάδειξη νέων ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. 

Υπεύθυνος παραγωγής: Περικλής Μούλης