Ροκ Συναναστροφές Πάνος Χρυσοστόμου
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Ροκ Συναναστροφές” 9 Ιουλίου 2019 oι “Socrates” στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

-Ξέρεις τώρα, εκείνη την εποχή, Charms και αυτά, το πράγμα ήταν λίγο ‘low bap’ κατάσταση. Δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα την ηλεκτρική κιθάρα. Ήταν κάτι σαν ‘κιθαρομεταλλόφωνο’! Και πάω στο ‘Κύτταρο’ και ακούω τον Γιάννη τον Σπάθα…
(Γιάννης Σπυρόπουλος , Μπαχ)

-Με πήρε ένας φίλος μου από το σχολείο και μου είπε ‘καλά παίζεις, αλλά θα πάμε να ακούσεις έναν κιθαρίστα και θα μείνεις άφωνος’. Όντως πήγαμε ένα βράδυ και τον άκουσα. Κι έμεινα άφωνος. Αυτός ήταν ο Γιάννης Σπάθας.
(Γιώργος Τρανταλίδης)

-Αυτό που εμένα με εκφράζει περισσότερο είναι το Blues και το Rock. Τον Γιάννη εκτός από το Blues και το Rock τον εκφράζουν και διάφορες «έθνικ» μουσικές εξ ου και το ‘Mountains’ που βγάλαμε. Όλα αυτά λοιπόν μπερδεύτηκαν και βγήκε αυτός ο ήχος των Socrates.
(Αντώνης Τουρκογιώργης)

-Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν γνωρίσαμε μεγάλη απήχηση τότε, ήταν και ο αγγλικός στίχος. Ωστόσο μετά από τόσα χρόνια βλέπω ότι τα τραγούδια κρίθηκαν κυρίως από τη μουσική τους. Κι αυτό που με ευχαριστεί είναι πως μετά από 40 χρόνια ακούνε τα νέα παιδιά αυτά τα τραγούδια και περνάνε ωραία.
(Γιάννης Σπάθας)

Αυτά κι άλλα πολλά,  ειπώθηκαν την Τρίτη 9 Ιουλίου στις Ροκ Συναναστροφές με τη συνέχεια και το τέλος του αφιερώματος στον Γιάννη Σπάθα, αυτή τη φορά μέσα από την υπόθεση Socrates. 

Επιμέλεια/Παρουσίαση Εκπομπής : Πάνος Χρυσοστόμου 

Καλή σας ακρόαση!

 

σχετικα ondemand