Ροκ Συναναστροφές Πάνος Χρυσοστόμου
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Ροκ Συναναστροφές” – ο “ΡΟΚ” Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο Δεύτερο πρόγραμμα στις «Ροκ συναναστροφές» στις 4 το απόγευμα, ο Πάνος Χρυσοστόμου επιμελήθηκε και παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην «ροκ» πλευρά του Μίκη Θεοδωράκη! Ο οποίος έτσι κι αλλιώς και με αυτόν τον προσδιορισμό έχει καταγραφεί εις το διηνεκές από την στάση ζωής του. Αντισυμβατικός. Ελεύθερος. Ιδεαλιστής. Ουμανιστής. Κι όλα τα άλλα που έχουν ήδη ειπωθεί και αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της ροκ ιδεολογίας. Ήρθε η ώρα όμως και για ένα αφιέρωμα στην συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με την ροκ μουσική φόρμα.
Από τους Beatles μέχρι τους Walkabouts και τη φοβερή heavy metal διασκευή του «Ζορμπά» (!) η εκπομπή παρουσιάζει μερικές διαφορετικές ροκ εκτελέσεις σε αγαπημένα τραγούδια και μουσικές του «παγκόσμιου» Έλληνα. Και μαζί τις δυο μοναδικές δικές του στιγμές που έγραψε σε ροκ στιλ, για τις ανάγκες των φιλμ «The Day The fish came Out» και «Ζ».
Η Joan Baez τραγουδά στα ελληνικά. ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αλλά και ο Γιάννης Αγγελάκας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Μπλε και οι Koza Mostra, συναντούν αντιπροσωπευτικά δείγματα μελοποιημένης ποίησης από τον Μίκη Θεοδωράκη και δίνουν τις δικές τους αναπάντεχες ηλεκτρικές εκδοχές! Ο Ορέστης Ντάντος περιγράφει μόνο με ένα στίχο την βαθιά κοινωνική αλλαγή στην σύγχρονη Ελλάδα και πως συνδέεται με τον Μίκη Θεοδωράκη κι ο Θανάσης Βέγγος με τον Σωτήρη Μουστάκα σε αναφορές με το δικό τους χιουμοριστικό τρόπο, από τον ελληνικό κινηματογράφο.

σχετικα ondemand