Ροκ Συναναστροφές Πάνος Χρυσοστόμου
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Ροκ Συναναστροφές» – Παύλος Σιδηρόπουλος – «Πρίγκηπας» σε… δύσκολους καιρούς!»

30 χρόνια μετά από τον θάνατο του πιο εμβληματικού προσώπου για το εγχώριο ροκ. Του ανθρώπου που με την παρουσία του, αλλά κυρίως με την πρόωρη απουσία του, άλλαξε τα δεδομένα για το είδος.
Στο αφιέρωμα μεταξύ άλλων θα ακουστούν να μιλούν όπως καταγράφηκαν στην εκπομπή, ή αδελφή του Μελίνα για τον Παύλο των παιδικών τους χρόνων, κι ο στενός συνεργάτης και φίλος του Μάνος Ξυδούς, για τον αλτρουιστή Παύλο, δύο «ηλεκτρισμένες» διασκευές νεότερων καλλιτεχνών στον ροκ Παύλο, ένα αποκλειστικό υλικό της Ε.ΡΑ αφού ηχογραφήθηκαν ζωντανά στα studio της ραδιοφωνίας και μαζί το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα της δικής του συνέντευξης στην ΕΡΤ2.
Φυσικά θα ακουστεί και ο ίδιος σε κάποια από τα χαρακτηριστικά τραγούδια που ερμήνευσε και αγαπήσαμε, ενώ λίγη ώρα μετά την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο, το Δεύτερο θα μεταδώσει μάλλον… πρώτο, το τραγούδι «Η φαντασία στην εξουσία» που έγραψε ο αείμνηστος Στέλιος Βαμβακάρης, σε στίχους του Πάνου Ηλιόπουλου, σε αυτή τη νέα εκδοχή που έκαναν στην μνήμη του Παύλου οι Magic De Spell.
Στις 6 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 30 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Οι «Ροκ συναναστροφές» αυτή την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου τον θυμούνται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα. Όχι πως τον ξέχασαν ποτέ…
Δημοσιογραφική έρευνα, επιμέλεια, παρουσίαση: Πάνος Χρυσοστόμου.

σχετικα ondemand