Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Να μιλήσουμε για καινούργια τραγούδια;» Είναι η πρόταση ή αν θέλετε, το σύνθημα  της σημερινής εκπομπής.

Δευτέρα 24 Μαΐου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο πρόγραμμα 103.7.
Η αφορμή είναι τα τραγούδια των «μικρών δίσκων» της σειράς «κόκκινα βινύλια».
Ακούγοντας κάποια απ’ αυτά τα τραγούδια, σκεφτόμαστε και συζητάμε για τη δημιουργία αλλά και για τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχουν στις σημερινές συνθήκες τα καινούργια τραγούδια. Συνομιλητές μας από το τηλέφωνο η Σοφία Παπάζογλου, ερμηνεύτρια σε μια από τις τέσσερεις εκδόσεις, ο Πάρης Μήτσου – με την διπλή ιδιότητα του παραγωγού αλλά και του στιχουργού σε αρκετά από τα παραπάνω τραγούδια  – και ο Θοδωρής Μέρμηγκας – βασικός τραγουδιστής στο λαϊκό συγκρότημα «Ka.m.p.os.oi band».
Τα «κόκκινα βινύλια» είναι μια  σειρά  που ξεκίνησε το 2018 με έναν δίσκο με τον Μανώλη Λιδάκη και συνεχίστηκε πρόσφατα με τρείς ακόμη εκδόσεις με την Σοφία Παπάζογλου, την λαϊκή μπάντα των …«Καμπόσων» και τον τραγουδιστή Βαγγέλη Αντωνίου. Στη δημιουργία  και στην απόδοση των τραγουδιών, συμμετέχουν κατ’ εξοχήν μουσικοί των νεώτερων γενεών που συναντάμε όλο και πιο συχνά στα ανάλογα πάλκα – ακόμη κι αυτά που στήθηκαν …διαδικτυακά στις δύσκολες μέρες. Μουσικοί που επιλέγουν από τα παλιά αλλά και δοκιμάζουν καινούργια τραγούδια. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Κετεντζόγλου, ο Βασίλης Κορακάκης, ο Νίκος Γύρας, ο Γιάννης Καρασάββας, ο Άγης Παπαπαναγιώτου και ο Θοδωρής Στούγιος.
Ακούσματα και σκέψεις. Πάντα, με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand