Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Γυναικείες φωνές σε τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη, (α’ μέρος) | 18.06.2024

Τρίτη 18/6, 9 με 10 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα. και στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Με αφορμή την έκδοση της «Λαϊκής απογευματινής», του καινούργιου δίσκου του Βαγγέλη Κορακάκη με τραγουδίστρια την Βερόνικα Δαβάκη, ανατρέχουμε  σε όλες τις περιπτώσεις από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι τις μέρες μας που ο δημιουργός εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του σε γυναικείες φωνές.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που κάνει έναν ολόκληρο δίσκο με  μια γυναικεία φωνή – η προηγούμενη ήταν «Το βέλος» του 2004 με την Γιώτα Νέγκα. Περισσότερες φορές έχει χρησιμοποιήσει γυναικείες φωνές σε κάποια συγκεκριμένα τραγούδια των δικών του δίσκων ή έχουν διαλέξει κάποιες γυναικείες φωνές να τραγουδήσουν κάποια δικά του τραγούδια. Με αφετηρία τον δεύτερο κιόλας δίσκο του, τους «Μπουζουξήδες με πυξίδες» του 1992, όπου υπερτερούν οι γυναικείες ερμηνείες… Εκεί πρωτοτραγούδησε το «πρώτο φθινόπωρο» η παλαίμαχη Ρένα Στάμου, εκεί πρωτόπε «Το ποτηράκι της καρδιάς» η Αφεντούλα Ραζέλη, εκεί πρωτοτραγούδησε Βαγγέλη Κορακάκη η – επίσης, πολύ νέα τότε – Ελένη Τσαλιγοπούλου –  αν και η πιο γνωστή στιγμή τους ήρθε αργότερα, στο «Λαύριο», με την «Χαμένη χαρά». Από εκεί και κάτω, διάλεξε να τραγουδήσει ένα τραγούδι του στον τελευταίο της δίσκο η Πόλυ Πάνου αλλά και τραγούδησαν καινούργια ή παλιότερα τραγούδια του νεότερες τραγουδίστριες  που συνεργάστηκαν μαζί του και στο πάλκο. Η Χαρά Πομώνη, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, η Μαρία Σουλτάτου, η Ανατολή Μαργιόλα και κάποιες ακόμη. Παρακολουθούμε τις επιλογές και τις ερμηνείες μέσα από τα χρόνια αλλά και τον ήχο των δίσκων, για να φτάσουμε στην «Λαϊκή απογευματινή» με την Βερόνικα Δαβάκη και τον ήχο του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στη δεύτερη εκπομπή, με τον Βαγγέλη Κορακάκη στο στούντιο, συζητάμε για την καινούργια δουλειά, διαλέγουμε παρέα από τα τραγούδια του που έχουν τραγουδήσει γυναίκες αλλά και ακούμε παρέα αγαπημένες του γυναικείες φωνές από όλη την ιστορία του τραγουδιού.

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια». 


σχετικα ondemand