Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου και η εποχή του (β’ μέρος) | 07.06.2024

Παρασκευή 7 Ιουνίου, 9 με 10 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα, στο Δεύτερο πρόγραμμα 103.7.
Η συνέχεια από ένα μουσικό «ψηφιδωτό» που – χωρίς χρονική συνέχεια – ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή και διατρέχει τα 60 χρόνια της διαδρομής του Γιώργου Παπαστεφάνου με το τραγούδι. Ξεκινώντας σήμερα από την «Αναμπελ», την «Ανάμνηση», «Του Προφήτη Ηλία τα σοκάκια» και τις ιστορίες που αφηγείται ο Παπαστεφάνου για τη δημιουργία τους. Για να περάσουμε αμέσως μετά σε μουσικά στιγμιότυπα από την τηλεόραση με την Δόμνα Σαμίου να τραγουδάει …Απόστολο Χατζηχρήστο, τον Νίκο Ξυλούρη να τραγουδάει τον «Ταχυδρόμο» του Χατζιδάκι αλλά και το …τσάμικο «Αμάραντος», την Μαρίζα Κωχ να τραγουδάει χωρίς ορχήστρα για τον «κυνηγό που κυνηγούσε εις το δάσος μια φορά», την Καίτη Γκρέυ σε «δημοτικοφανή λαϊκά του ‘50», τη Ρίτα Σακελλαρίου και την Κατερίνα Στανίση στην μοναδική κοινή τους τηλεοπτική καταγραφή να τραγουδούν Μητσάκη, την Βίκυ Μοσχολιού να τραγουδάει Μητσάκη αλλά και Κώστα Χατζή, τον Γιάννη Πάριο να τραγουδά μαζί με την Καίτη Μπελίντα αλλά και με την Στέλλα Γκρέκα, τη Σωτηρία Μπέλλου να τραγουδά μαζί με την Μαρινέλλα αλλά και μόνη της, για μια και μοναδική φορά, το «Είμαι αητός χωρίς φτερά» του Μάνου Χατζιδάκι και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Είναι ότι …χώρεσε στην εκπομπή, από τα πολλά που θέλαμε να ακούσουμε από όσα καταγράφηκαν με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπαστεφάνου σε «Μουσικές βραδιές» ή σε πορτραίτα με τους «Παλιούς μας φίλους». Με αφορμή, τη συναυλία που διοργανώνεται σε λίγες μέρες με αφετηρία τα τραγούδια στα οποία έχει γράψει στίχους ο Γιώργος Παπαστεφάνου, συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε στα χρόνια του.

Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».


ΥΓ : Τον Γιώργο Παπαστεφάνου τον γνώρισα από την πρώτη μου εποχή στο χώρο. Με δική του πρωτοβουλία, μού άνοιξε μια πόρτα στη γνώση και στη σκέψη. Από τότε μέχρι τώρα, μελετώ το υλικό του αλλά και αναζητώ την εμπειρία και τις θέσεις του για ότι προκύπτει. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο το ότι έχουμε βρεθεί μαζί στο μικρόφωνο του ραδιοφώνου μόνο δύο φορές. Μία να μιλήσουμε για την Βίκυ Μοσχολιού κι άλλη μια για να συζητήσουμε με την Στέλλα Γκρέκα. Απ’ αυτές τις εκπομπές, διάλεξα να είναι οι φωτογραφίες των αναρτήσεων. Εδώ, στις 19 Μαΐου 2015. Με την Στέλλα Γκρέκα αλλά και τον Σιδερή Πρίντεζη, που τότε οργανώναμε και παρουσιάζαμε παρέα κάτι τέτοιες εκπομπές.

σχετικα ondemand