Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Παίξε Ζαμπέτα μου!»| 23.05.2024

Το «Ποτέ την Κυριακή», η «Μαγική πόλη», η «Γειτονιά των αγγέλων», «Η Ελλάδα της Μελίνας» και σκόρπια τραγούδια με τον ήχο του μπουζουκιού του Ζαμπέτα.

Πέμπτη 23/5/24, 9 με 10 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα και στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Με αφετηρία το «Ποτέ την Κυριακή» στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’60, στα αμέσως επόμενα χρόνια ο ήχος του μπουζουκιού του Γιώργου Ζαμπέτα, κυριαρχεί στις επιλογές των κορυφαίων αλλά και πολλών νεότερων δημιουργών της εποχής. Στην «Οδό ονείρων», στη «Μαγική πόλη», στη «Γειτονιά των αγγέλων», στα «Κόκκινα φανάρια», στη «Λόλα», στην «Ελλάδα της Μελίνας», στη «Λίζα και την άλλη»… Σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Μίμη Πλέσσα, του Σταύρου Κουγιουμτζή κ.ά αλλά και σε λαϊκά τραγούδια, είτε τραγουδά ο παλαίμαχος Στράτος Παγιουμτζής, είτε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Μια πρώτη, σχεδόν ανιχνευτική, εκπομπή – αναφορά σε παιξίματα του Γιώργου Ζαμπέτα στο μπουζούκι, σε μουσικές και τραγούδια άλλων δημιουργών. Κάποιες από αυτές τις συνεργασίες είναι ξεχωριστές και θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας άλλης εκπομπής (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος…). Σήμερα όμως, θα «μπλέξουμε» περισσότερες και θα σταθούμε κατ’ εξοχήν σε κάποιες από τις πιο γνωστές στιγμές τους. Στη δισκογραφία, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Η εκπομπή είναι μια πρώτη επιλογή από τις καταγραφές του σολίστα Ζαμπέτα, αναζητώντας πάντα και τις ανάλογες σχετικές ιστορίες.

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

ΣΗΜ: Η φωτογραφία της ανάρτησης, στιγμιότυπο από την διαδρομή προς το «Ποτέ την Κυριακή». Με την «διεύθυνση» του Μάνου Χατζιδάκι και με τον Ζαμπέτα καθισμένο οκλαδόν με το μπουζούκι του δίπλα στον Ζύλ Ντασσέν που μοιάζει να απορεί για κάτι!

σχετικα ondemand