Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Μια «δεύτερη ανάγνωση» για 25 χρόνια… | 13.11.2023

Η «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου», ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και η προσωπική του δημιουργία

Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Νοεμβρίου, 9 με 10 το βράδυ,, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.

Δυό ακόμη ώρες με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, για την πορεία της «Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου» αλλά και την προσωπική του δημιουργία τα τελευταία 25 χρόνια. « Κάποτε τα τραγούδια χρειάζονται δεύτερη ανάγνωση κι από τον ίδιο το δημιουργό» λέει κάποια στιγμή για τις δουλειές που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Διαπιστώνοντας ότι αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο κάθε ακροατής, κάποτε χρειάζεται ειδική εστίαση εκ των έσω. Και καταλήγοντας : « Μετά από 25 χρόνια, είμαστε η ίδια ομάδα, είμαστε εδώ και δημιουργούμε και παίζουμε. Δεν βαρεθήκαμε ποτέ. Έχουμε την ίδια όρεξη… Υπάρχει δεκαπλάσιο υλικό απ’ αυτό που έχει εκδοθεί. Ίσως κάποτε ν αλλάξουν τα πράγματα στον τρόπο που βλέπουμε τον πολιτισμό σ’ αυτή τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι βέβαια, αυτό μπορέσαμε, αυτό κάναμε… Έχει γίνει έργο και πιστεύω να βρει συνεχιστές. Έτσι κι αλλιώς, την ελπίδα να την καλλιεργούμε μόνοι μας και να πιστεύουμε στον εαυτό μας!»

Στην Τρίτη εκπομπή, η συνεργασία του Ανδρέα Κατσιγιάννη με τον Γιώργο Νταλάρα, τα τραγούδια  του με τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση και τον Μπάμπη Τσέρτο. Αλλά και η σχέση της «Εστουδιαντίνας» με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, η στιγμή του «Μανέ της καληνυχτιάς» με τον Παναγιώτη Λάλεζα και  το «Μάρε νόστρουμ», η ανάγκη «να φύγουμε απ’ αυτό που ξέρουμε, σε συγγενικά πρόσωπα και μουσικές της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου».

Στην τέταρτη εκπομπή,  η σχέση με τη γραφή του Παπαδιαμάντη και το πέρασμά της στη φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της Γλυκερίας μέσα από τις αναζητήσεις της …καραντίνας, «Της σιωπής ο τόπος» και η αναζήτηση του «Θείου» μέσα στην καθημερινότητα με τη συνεργασία της Λίνας Νικολακοπούλου και του Γιώργου Νταλάρα, ο «αναστεναγμός» μιας διπλής προσφυγιάς, η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου και του Κώστα Καρτελιά αλλά και το καινούργιο τραγούδι για «Το προξενιό της Ιουλίας» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

σχετικα ondemand