Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Παλιές αγάπες και τραγούδια μεθυσμένα». Ιστορίες με το ακορντεόν : Παναγιώτης Τσεβάς (μέρος β’) | 03.08.2023

Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Αυγούστου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.

Στη σειρά με τις ιστορίες και τις επιλογές συγκεκριμένων σύγχρονων μουσικών, εδώ και καιρό σκεφτόμουν τον Παναγιώτη Τσεβά. Έχει διατρέξει μια τριακονταετία σχεδόν στη σκηνή, φλερτάροντας με το τραγούδι όσο και με το θέατρο. Με το ακορντεόν του και με την καλή του διάθεση.  Με την Μάρθα Φριντζήλα, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Τάνια Τσανακλίδου, αλλά και με την Άννα Παναγιωτοπούλου. Με την  Άλκηστη Πρωτοψάλτη, την Χαρούλα Αλεξίου και τα τελευταία οχτώ χρόνια, με την Άννα Βίσση.

Γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά και μεγαλωμένος στο Κορωπί. Γιός κλασσικού τραγουδιστή και ψάλτη, σε σπίτι με γιορτές, γλέντια και πανηγύρια αλλά και δίσκους, και συζητήσεις με θέμα τη Βιτάλη, την ποιότητα της φωνής του Μάκη Χριστοδουλόπουλου, το Διονυσίου, το Γαβαλά, την Αλεξίου.

Ήρθε στην εκπομπή με έναν κατάλογο …50 τραγουδιών, μέσα στον οποίο είχαν θέση το «Ασ’ το το χεράκι σου»  του Κώστα Καπνίση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η «Αθανασία» από τη «Ρωμαϊκή αγορά» του Μάνου Χατζιδάκι, ο «Χωρισμός» του Αττίκ με τη Δανάη, ο «Μάρκος Μπότσαρης» τραγουδισμένος από την Ελένη Βιτάλη,  το «Μαζί σου ξεμυαλίστηκα» του Χιώτη με την Στέλλα Χασκίλ, η «Πιρόγα» του Θάνου Μικρούτσικου με την Χαρούλα Αλεξίου, «το καράβι» με τον Λόλεκ, το «Πάμε ξανά στα θαύματα» του Δημήτρη Παπαδημητρίου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη,  το «Να πεθάνω ζητάς» του Μουσαφίρη με την Κατερίνα Στανίση και πολλά άλλα. Και μαζί μ’ αυτά και δικά του παιξίματα με το ακορντεόν για δίσκους, προγράμματα τραγουδιών αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Όλα περασμένα μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες και τις σκέψεις όλων αυτών των χρόνων.  Και πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand