Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Εδώ, στη ρωγμή του χρόνου…» Ο Νίκος Παπάζογλου με στίχους του Μανώλη Ρασούλη (μέρος δεύτερο)

Τρίτη 15 Μαρτίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
Θέλοντας να ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις του Νίκου Παπάζογλου με τραγούδια που έχουν στίχους του Μανώλη Ρασούλη, επανερχόμαστε.
Είπαμε ήδη ότι ο Νίκος Παπάζογλου ηχογράφησε μέσα σε 13 χρόνια, 22 τραγούδια με στίχους του Μανώλη Ρασούλη. «Γυφτιά», «Δήθεν» – όσα ακούστηκαν αλλά και όσο δεν ακούστηκαν τόσο από τις δύο ολοκληρωμένες δουλειές τους με τον Νίκο Ξυδάκη. Και μετά, «Ρωγμή του χρόνου», «Υδροχόος», «Ένα κι ένα», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».

Κάποια από αυτά τα τραγούδια, είχαν ηχογραφηθεί νωρίτερα και με τη φωνή του ίδιου του Ρασούλη. Είναι μια συνεργασία θεμελιακή για την πορεία του τραγουδιού. Γι’ αυτό και επανερχόμαστε συχνά σ’ αυτήν. Αλλά και δύσκολη μάλλον στην εξέλιξή της. Γι’ αυτό και πάντα αναζητάμε όσο γίνεται περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τις αφηγούνται όλες οι πλευρές.

Στην εκπομπή ακούμε τα υπόλοιπα γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια αυτής της διαδρομής και φυσικά αφηγήσεις που έχουν να κάνουν με την δημιουργία και την πορεία τους. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Σημείωση: Η φωτογραφία, είναι από την τελευταία συνύπαρξη του Νίκου Παπάζογλου στο στούντιο. Για την ηχογράφηση του «Πότε Βούδας, Πότε Κούδας».

σχετικα ondemand