Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Τα νιάτα είναι δώρα που καίνε σαν φωτιά…». Τραγούδια με στίχους του Κώστα Κινδύνη.

Τετάρτη 9 Μαρτίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

«Η νύχτα κατεβαίνει / με μαύρο φερετζέ…»: Πως αντιμετώπισαν ο Σταύρος Κουγιουμτζής και ο Κώστας Κινδύνης την επιτυχία του τραγουδιού τους στα χρόνια του ’90.
Πως αφηγείται ο Κουγιουμτζής τη γνωριμία και την συνεργασία του με τον Κώστα Κινδύνη σε τρία τραγούδια του δίσκου «Τρελοί και άγγελοι»: «Τα νιάτα είναι δώρα που καίνε σαν φωτιά» αλλά και «Τα κατά Ματθαίον πάθη, τα περάσαμε μαζί». Χρήστος Νικολόπουλος και Κώστας Κινδύνης με την Χάρις Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη: «Όταν τραγουδάω μόνη μου τα βράδια» και «Τώρα ξέρω».

Η «Συνάντηση» με τον Άγγελο Σέμπο και η πρώτη ηχογράφηση του Γιάννη Πάριου με στίχους Κώστα Κινδύνη. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, το «Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου» και ο ανέκδοτος «Βάσκος ήλιος» για την Μπέλλου. Η Μπέλλου και τα τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη. Το «Νάχα τη δύναμη», «Η Ελένη του Μάη» και «Της Καλαμαριάς τα αγόρια» με τον Γιάννη Γλέζο, τον Γιάννη Πουλόπουλο και την Αλέκα Μαβίλη. Και τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα με την Τζένη Βάνου.

Συνδετικοί κρίκοι της εκπομπής οι στίχοι του Κώστα Κινδύνη, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 μέχρι τα τελευταία της δεκαετίας του ’90.
Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand