Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» – «Συνταγές … από τη μουσική ζωή της Μαρίας Κώτη, στη σκηνή και στην δισκογραφία της τελευταίας 25ετίας»

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Με αφορμή και αφετηρία τον καινούργιο δίσκο της, τον «Παρατηρητή», διαλέγουμε κομμάτια από την δισκογραφία της, κομμάτια που αποτελούν ακούσματα και δικές της επιλογές και συζητάμε – σε απ’ ευθείας τηλεφωνική σύνδεση με το Ρέθυμνο όπου ζει τα τελευταία χρόνια – για αυτά και πολλά άλλα.

Η παράδοση της Κρήτης, του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου αλλά και της Ισπανίας του Λόρκα. Οι «Χαίνηδες», η Νίνου, η Χασκίλ, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Αττίκ και ο Γιάννης Τατασόπουλος. Είναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα που πέρασαν στην συζήτηση της προετοιμασίας μας. Κι είναι πολλοί και οι στίχοι που ήθελα να κάνω «τίτλους» στη σημερινή εκπομπή. Από τη μια, ήθελα να αφήσω το δίσκο να κυλίσει περίπου όπως τον φαντάστηκε η ίδια. Κι από την άλλη, να δημιουργήσω «αιχμές» – οικεία σημεία από το δικό της παρελθόν, από το παρελθόν των φωνών και των τραγουδιών που αγαπά και που μπορεί κάποιος να πιαστεί για να προχωρήσει στο υλικό της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ψηφιδωτό όλων αυτών. Χωρίς να επιμένω ότι έχω πετύχει τη δοσολογία!

Βεβαίως, πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

ΥΓ : Οι εικόνες της ανάρτησης – και η προσωπογραφία της – είναι ζωγραφιές «κλεμμένες» από το ένθετο του δίσκου της Μαρίας Κώτη.

σχετικα ondemand