Καινά Δαιμόνια Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Τα “Σερμπέτια” στα Καινά Δαιμόνια | 09.09.2023

Το παραδοσιακό μουσικό σχήμα “Σερμπέτια” φιλοξενεί σήμερα ο Πανταζής Τσάρας στην εκμπομπή “Καινά Δαιμόνια”, με αφορμή την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Σε καλοσύνη, ξαστεριά“. Τα Σερµπέτια αποτελούνται από τους Νίκο Τερζάκη, Λητώ Φλωράκη και Λίνα Κούκουνα. Είναι µουσικό σχήµα που παίζει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα µε έµφαση στο νησιώτικο και το µικρασιάτικο ρεπερτόριο. Αντλώντας έµπνευση από τις ελληνικές µουσικές παραδόσεις και τα µουσικά τους βιώµατα, τα Σερµπέτια µε διάθεση δηµιουργική ηχογραφούν και ερµηνεύουν και δικά τους τραγούδια. Ο πρώτος τους δίσκος “Σε καλοσύνη, ξαστεριά” περιλαµβάνει 8 πρωτότυπα τραγούδια και 1 παραδοσιακό. Τη µουσική των τραγουδιών υπογράφει ο Νίκος Τερζάκης και τους στίχους η Λητώ Φλωράκη. Στο δίσκο τραγουδούν η Λίνα Κούκουνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Προδρόµου και ο Μανώλης Μπουνταλάκης.

Παίζουν: Λητώ Φλωράκη (βιολί), Νίκος Τερζάκης (λαούτο, κιθάρα, µπάσο), Λίνα Κούκουνα (σαντούρι, κρουστά), Γιάννης Δριµάλας (κανονάκι) και Χρήστος Κοροµηλάς (κοντραµπάσο).
Την ηχογράφηση, τη µίξη και το mastering υπογράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος και το Soundflakes Studio, ενώ τη ζωγραφιά του εξωφύλλου δηµιούργησε η Ροζαλία
Ελευθεριάδη.

** “Σερµπέτια” σηµαίνει γλυκά ποτά, σιρόπια, γλυκόλογα.

“Καινά Δαιμόνια”. Μια ραδιοφωνική συνάντηση κάθε Σάββατο στις 22:00 που μας οδηγεί μέσα από τους ήχους της ελληνικής δισκογραφίας του χθες και του σήμερα σε ένα αέναο μουσικό ταξίδι.

Επιμέλεια – Παρουσίαση:  Πανταζής  Τσάρας.

σχετικα ondemand