Καινά Δαιμόνια Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Τάσος Κοφοδήμος & Υβόννη Μέλισσα στα Καινά Δαιμόνια | 17.02.2024

Καλεσμένοι σήμερα στην εκπομπή του Πανταζή Τσάρα ”Καινά  Δαιμόνια ‘‘ ο Τάσος Κοφοδήμος και η Υβόννη Μέλισσα. Αφορμή η εμφάνισή τους στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 23 Φεβρουαρίου για την παρουσίαση του δίσκου τους “ΜYRRA”, μια αρκετά ενδιαφέρουσα ορχηστρική σύνθεση αποτελούμενη από έντεκα μέρη. Ο δίσκος “Μύρρα” γεννήθηκε όταν ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Καλυβίτης και οι ερμηνεύτριες – χορεύτριες Τζένη Βαγκοπούλου και Ευαγγελία Χατζητζάνου θέλησαν να πλαισιωθεί μουσικά η performance χορού “ΑνΤΙ”, η οποία παρουσιάστηκε τελικά στο θέατρο Ροές τον Νοέμβρη του 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής δημιουργήθηκε στις πρόβες μέσα από αυτοσχεδιασμούς, διάδραση με τη χορογραφία αλλά και επιρροές από τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την ψυχανάλυση, πάντα έχοντας ως αφετηρία την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Κεντρικός άξονας της παράστασης, εξάλλου, ήταν η ταφή του νεκρού Πολυνείκη, κι έτσι η μουσική αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι περιγράφει τον εσωτερικό κόσμο της Αντιγόνης.

Ενώ η μουσική αρχικά γράφτηκε για ένα βιολί και ένα λαούτο, εμπλουτίστηκε με άλλα τρία όργανα και ηχογραφήθηκε ώστε να υπάρχει και ως αυτοτελές έργο. Το άλμπουμ ονομάζεται “Μύρρα”, από το δέντρο όπου παράγεται το μύρο. Αποτελείται από 11 οργανικές συνθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε μία φυσική συνέχεια μεταξύ τους. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2023.

Την παρουσίαση πλαισιώνουν μουσικά οι:

  • Τάσος Κοφοδήμος – λαούτο
  • Υβόννη Μέλισσα – βιολί
  • Θοδωρής Σιούτης – βιολί
  • Δάφνη Μέγγου – κλαρινέτο
  • Σάκης Πολύζος – κοντραμπάσο

Επιμέλεια – Παρουσίαση : Πανταζής Τσάρας

Ηχογράφηση : Στεφανία Τσακίρη

σχετικα ondemand