Καινά Δαιμόνια Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Βασίλης Ξυλούρης – Δημήτρης Κουκουλιτάκης στα Καινά Δαιμόνια | 20.01.2024


Οι τελευταίες ηχογραφήεις του γνωστού συνθέτη και σολίστα στο λαούτο, Βασίλη Ξυλούρη, με γενικό τίτλο “Μάθε να πετάς“, παρουσιάζονται σήμερα στην εκπομπή του  Πανταζή Τσάρα  ” Καινά Δαιμόνια “. Καλεσμένος ο πολυπράγμων κιθαρίστας και ενορχηστρωτής Δημήτης Κουκουλιτάκης, ο οποίος ενορχήστρωσε τα ιδιατέρως ευαίσθητα τραγούδια του Ξυλούρη. Στην εκπομπή μιλούν επίσης ο συνθέτης Βασίλης Ξυλούρης αλλά και η ερμηνεύτρια των τραγουδιών Μαρία Σταυρακάκη. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους γνωστούς στιχουργούς Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, Γιώργο Αγ. Κουτάντο και Αλέξανδρο Αντωνίου, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει με μεγάλη μαεστρία η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Σταυρακάκη. Ο Βασίλης Ξυλούρης με τα τραγούδια αυτά  μας οδηγεί στο διαφορετικό , κι όχι στο συνηθισμένο μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς  και την ενορχήστρωση του Δημήτρη Κουκουλιτάκη.
Ζει το σήμερα χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες προσκολλώντας τον στα καθιερωμένα και ανοίγει τον δρόμο σε ένα νέο άνθρωπο την Μαρία Σταυρακάκη με μία πηγαία φρεσκάδα στη φωνή της, να εκφραστεί και να μας τραγουδήσει «Πάλεψε το όνειρο να μην χαθεί, φτερά στην πλάτη βγάλε, ρε, δεν είναι το φινάλε η πρεμιέρα είναι αυτή…»

Τραγούδια που αντιστέκονται στην “περιρρέουσα μαυρίλα” και ατενίζουν με φώς το αύριο!

Επιμέλεια – Παρουσίαση:  Πανταζής Τσάρας

Ηχοληψία : Στεφανία Τσακίρη.


Καινά Δαιμόνια” – Μια ραδιοφωνική συνάντηση κάθε Σάββατο στις 22:00 στο Δεύτερο Πρόγραμμα, που μας οδηγεί μέσα από τους ήχους της ελληνικής δισκογραφίας του χθες και του σήμερα σε ένα αέναο μουσικό ταξίδι.

σχετικα ondemand