0:00
0:00 LIVE

Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ | “Τα κάλαντα των λιχουδιών”

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

-ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

Νέα πρωτότυπα κάλαντα και ιστορίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων από νέους συνθέτες και ερμηνευτές σε ειδική ενορχήστρωση για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Καλικάντζαροι, περιστέρια, ρόδια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, λιχουδιές, αγιοβασίληδες ζωντανεύουν μέσα από τα τραγούδια και διηγούνται με τον δικό τους τρόπο απολαυστικές ιστορίες και μυστικά των γιορτών.
Τα τραγούδια είναι ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και περιλαμβάνονταν στην ομώνυμη παράσταση που δόθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος τον Δεκέμβριο του 2017.

Τα κάλαντα των λιχουδιών

Μουσική – Στίχοι: Νεφέλη Λιούτα
Ερμηνεία: Νεφέλη Λιούτα, Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου
Συμμετείχαν οι χορωδοί: Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Ρήγας Διονυσόπουλος, Πηνελόπη Καρολίδη, Έφη Κορνελάτου, Μαρία Στεφανία Κουρίδου, Μαντώ Μάντζιου, Ευδοξία Μπανανή, Βασιλική Ντεβέ, Ναταλία Ρουτσολιά, Θανάσης Σαντατσόγλου.  

Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης

Ηχοληψία – μίξη: Κώστας Γιαννακόπουλος
Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Η Νεφέλη Λιούτα γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια νομικής, συνθέτης/στιχουργός/ερμηνευτής, συγγραφέας κειμένων-παραμυθιών, ερασιτέχνης φιλμογράφος και διπλωματούχος βιολιού (τάξη Ι. Τζουμάνη, 2011, άριστα παμψηφεί, βραβείο). Εργάζεται ως δασκάλα βιολιού και μουσικών συνόλων για παιδιά (2011 – σήμερα, Ωδείο Φ. Νάκας κ.α.). Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις ανεξάρτητους δίσκους ως ‘Nefeli Walking Undercover’ [“τα μολύβια-Κομάντος” //2011 & επανακυκλοφορία μέσω του μουσικού ένθετου “Κόκκινη Καρφίτσα”(Εφημερίδα “αυγή” //2015), “1041αΚ (Φάηντερς, Κήπερς)” //2015, “12” //2015, “απλά τραγούδια για την αγάπη” //2017] και έχει δημιουργήσει δύο μουσικά και τρία απλά παραμύθια. η μουσική της στηρίζεται στους ήχους του βιολιού, του πιάνου, της καλίμπας, των φυσικών οργάνων εν γένει και των κρουστών σπιτικών αντικειμένων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη φωνή και τα ηπειρώτικα ισοκρατήματα. τον απρίλιο του 2011 ανακηρύχθηκε “Καλλιτέχνης του μήνα” από το μουσικό site “Jumping Fish” και τo Δεκέμβριο του ίδιου έτους διακρίθηκε με α’ Βραβείο και Βραβείο στίχου στους αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού του Ιδρύματος Ωνάση. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε μουσικούς χώρους της Αθήνας (μέγαρο μουσικής αθηνών, Στέγη γραμμάτων και τεχνών, Τεχνόπολις, 6 D.O.G.S. κ.α.) και της επαρχίας και έχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα (Καμεράτα, Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Κρατικής ορχήστρας Αθηνών κα) και εγχειρήματα (το Ελληνικό Σχέδιο). τον Ιανουάριο του 2017 κλήθηκε από το μέγαρο μουσικής Αθηνών να παρουσιάσει αποσπάσματα του έργου της στα πλαίσια του διημέρου «αφιέρωμα στην ανθρώπινη Φωνή». ςτον τομέα των μελοποιήσεων, συνεργάστηκε με το εργαστήριο στιχουργικής της Αγαθής Δημητρούκα αναλαμβάνοντας ποιήματα μαθητών της, όπως επίσης και με το Ελληνικό Σχέδιο, μελοποιώντας Έλληνες ποιητές. Έχει συμπράξει ως βιολονίστα και τραγουδίστρια με πολυάριθμους καλλιτέχνες και συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. το 2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Άγονη γραμμή γόνιμη” διδάσκοντας βιολί σε σχολεία της άγονης ζώνης. ως μαθήτρια απασχολήθηκε εθελοντικά στο Πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”.

σχετικα ondemand

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ

Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ
Τάσος Ρωσόπουλος

Γραμματειακή υποστήριξη
Ζωή Χαμηλάκη

Διοικητική υποστήριξη
Κώστας Γόντικας

Δημοσιογραφική υποστήριξη
Κωνσταντίνα Γιαννούτσου

Τμήμα Παραγωγής
Προϊσταμένη τμήματος παραγωγής
Μαρία Κοπανά

Διευθυντές Παραγωγής
Γιάννα Κοτοπούλη
Σωτηρία Σβόλη
Δημήτρης Βεργίνης
Γιάννης Βρυζάκης
Βασίλης Δραμουντάνης

Υπεύθυνος Φροντιστηρίου
Θανάσης Μπλίκας

Φροντιστές
Κώστας Καραμούκος
Δημήτρης Μαρούλης
Βαγγέλης Σαγρής

Αντιγραφείς
Χαρά Βλάχου
Ευδοξία Υψηλάντη

Ενορχηστρωτής
Αχιλλέας Γουάστωρ

Μουσική Σύμβουλος
Χριστίνα Σιώρου

Τμήμα Ηχοληψίας
Προϊστάμενος τμήματος Ηχοληψίας
Μιχάλης Συγλέτος

Ηχολήπτες
Κώστας Γιαννακόπουλος
Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Διονύσης Λυμπέρης
Βασίλης Χανιώτης