0:00
0:00 LIVE

Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ | “Η μπαλάντα του Στριμμένου”

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

-ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

Νέα πρωτότυπα κάλαντα και ιστορίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων από νέους συνθέτες και ερμηνευτές σε ειδική ενορχήστρωση για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Καλικάντζαροι, περιστέρια, ρόδια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, λιχουδιές, αγιοβασίληδες ζωντανεύουν μέσα από τα τραγούδια και διηγούνται με τον δικό τους τρόπο απολαυστικές ιστορίες και μυστικά των γιορτών.
Τα τραγούδια είναι ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και περιλαμβάνονταν στην ομώνυμη παράσταση που δόθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος τον Δεκέμβριο του 2017.

Η μπαλάντα του Στριμμένου

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Στίχοι: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Ερμηνεία: Χάρης Ανδριανός, Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου.
Συμμετείχαν οι χορωδοί: Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Ρήγας Διονυσόπουλος, Πηνελόπη Καρολίδη, Έφη Κορνελάτου, Μαρία Στεφανία Κουρίδου, Μαντώ Μάντζιου, Ευδοξία Μπανανή, Βασιλική Ντεβέ, Ναταλία Ρουτσολιά, Θανάσης Σαντατσόγλου.  

Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης

Ηχοληψία – μίξη: Κώστας Γιαννακόπουλος
Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Ντόρα Μπακοπούλου  στο ωδείο Αθηνών και  ανώτερα Θεωρητικά στο Κεντρικό ωδείο με τον Μπάμπη Κανά. Παράλληλα σπούδασε γραφιστική στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας.  Έχει εργαστεί στο θέατρο σαν συνθέτης, (2016 Θέατρο μορφές Έκφρασης «το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου», 2015-2016 Θέατρο μορφές Έκφρασης Παιδικές Παραστάσεις «Καλικάντζαροι: αποστολή Γή» & «το αερόστατο της Ειρήνης», 2013 Θέατρο Βεάκη – «Ποντικοπαγίδα», 2013 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών «Φύλλα της», 2012  Θέατρο Ακαδήμεια -Παιδικό Θέατρο «το Παρδαλό Κασκόλ», 2009 Εθνικό Θέατρο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών & Κομοτηνής – «Βαβυλωνία», 2003 Θέατρο Ελπίδα – «Φιλουμένα Μαρτουράνο»), και ενορχηστρωτής. Έχει γράψει μουσική για ταινίες μεγάλου (2017 Too Much Info Clouding Over My Head σκην.:Βασίλη Χριστοφιλάκη) και μικρού μήκους  (2015 ο Σπόρος σκην.: Ιφ. Κοτσώνη, 2015 PET σκην.:Χρήστου Μωραϊτη, 2014 Όταν πέθανε η αγάπη, 2012 Evergreen της Ιφιγένειας Κοτσώνη – βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας). Έχει γράψει επίσης μουσική για ντοκιμαντέρ, για διαφημιστικές ταινίες, ταινίες πολυμέσων και ραδιοφωνικά spot. Σαν πιανίστας έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες & τραγουδιστές συμμετέχοντας σε ζωντανές εμφανίσεις, συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ κ.α. το 2013 μετείχε στους 3ους αγώνες τραγουδιού που διοργάνωσε το Ελληνικό Σχέδιο στην Στέγη γραμμάτων & τεχνών και έκτοτε, στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ελληνικό Σχέδιο, και την Σ.γ.κ.τ. παρουσίασε το 2015 πρωτότυπες συνθέσεις πάνω σε ποιήματα Ελλήνων ποιητών – το 2016 τραγούδια πάνω στους μύθους όλου του κόσμου σε στίχους Καλλιόπης Ευαγγελίδου. ςτα τέλη του 2011 εξέδωσε ψηφιακά, σαν ανεξάρτητη παραγωγή, την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «τα απολεσθέντα» σε στίχους της Σ. Παγώνα με την συμμετοχή πολλών τραγουδιστών. από το 2000 ασχολείται συστηματικά με την διδασκαλία της μουσικής σαν καθηγητής πιάνου και θεωρητικών συνεργαζόμενος με πολλά ωδεία της Αθήνας.

Η Ευαγγελίδου Καλλιόπη είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπουδές: Ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο ( τµήµα μεσαιωνικό – Νεοελληνικό ), Θέατρο στο τµήµα θεάτρου της σχολής καλών τεχνών του Α.Π.Θ, Θέατρο στην δραµατική σχολή του Ωδείου Αθηνών όπου παρακολούθησε όλα τα έτη µε υποτροφία, Χορό στην Κρατική σχολή χορού και κατόπιν στην σχολή χορού της Σάσας Ντάριο- Κικής Μανιάτη, τραγούδι Ωδείο Αθηνών µε δασκάλα την Ηρώ Πάλλη. Από το 1992 που ξεκίνησε την επαγγελµατική της σταδιοδροµία, µετράει πολλές και επιτυχηµένες συνεργασίες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Από το 2002 ζει µόνιµα µε την οικογένειά της στις Σέρρες. Υπήρξε πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών την περίοδο 2007- 2010 και αντιδήµαρχος πολιτισµού του δήµου Σερρών. Από το 2007 ως το 2010 συνεργάστηκε µε το Κ.Θ.Β.Ε και από το 2012 ως σήµερα µε το ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ Σερρών, τόσο ως σκηνοθέτης, όσο και ως ηθοποιός. από το 2010 ως σήµερα είναι επιπλέον υπεύθυνη της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών µε την οποία ανεβάζουν δύο έργα τον χρόνο. Το 2012 έγραψε το «Παρδαλό κασκόλ» θεατρικό έργο για παιδιά το οποίο παρουσιάστηκε στο Ακαδήµεια κέντρο πολιτισµού, σε σκηνοθεσία Δηµήτρη Σεϊτάνη και µουσική Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη. Έχει γράψει στίχους για τραγούδια κι είναι µέλος της ΑΕΠί. Είναι παντρεµένη και µητέρα τριών παιδιών.

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ

Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ
Μιχάλης Δημητρακάκος

Επικοινωνία
music_ensembles@ert.gr
210 60926096

Τμήμα Παραγωγής
Προϊσταμένη τμήματος παραγωγής
Μαρία Κοπανά

Διευθυντές Παραγωγής
Γιάννα Κοτοπούλη
Σωτηρία Σβόλη
Δημήτρης Βεργίνης
Γιάννης Βρυζάκης
Βασίλης Δραμουντάνης

Υπεύθυνος Φροντιστηρίου
Θανάσης Μπλίκας

Φροντιστές
Κώστας Καραμούκος
Δημήτρης Μαρούλης
Βαγγέλης Σαγρής

Αντιγραφείς
Χαρά Βλάχου
Ευδοξία Υψηλάντη

Ενορχηστρωτής
Αχιλλέας Γουάστωρ

Μουσική Σύμβουλος
Χριστίνα Σιώρου

Τμήμα Ηχοληψίας
Προϊστάμενος τμήματος Ηχοληψίας
Μιχάλης Συγλέτος

Ηχολήπτες
Κώστας Γιαννακόπουλος
Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Διονύσης Λυμπέρης
Βασίλης Χανιώτης