0:00
0:00 LIVE

Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ | “Άγια Θεοφάνεια”

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

-ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

Νέα πρωτότυπα κάλαντα και ιστορίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων από νέους συνθέτες και ερμηνευτές σε ειδική ενορχήστρωση για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Καλικάντζαροι, περιστέρια, ρόδια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, λιχουδιές, αγιοβασίληδες ζωντανεύουν μέσα από τα τραγούδια και διηγούνται με τον δικό τους τρόπο απολαυστικές ιστορίες και μυστικά των γιορτών.
Τα τραγούδια είναι ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και περιλαμβάνονταν στην ομώνυμη παράσταση που δόθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος τον Δεκέμβριο του 2017.

Άγια Θεοφάνεια

Μουσική-Στίχοι: Φένια Χρήστου
Ερμηνεία: Φένια Χρήστου, Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου.
Συμμετείχαν οι χορωδοί: Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, Ρήγας Διονυσόπουλος, Πηνελόπη Καρολίδη, Έφη Κορνελάτου, Μαρία Στεφανία Κουρίδου, Μαντώ Μάντζιου, Ευδοξία Μπανανή, Βασιλική Ντεβέ, Ναταλία Ρουτσολιά, Θανάσης Σαντατσόγλου.  

Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης

Ηχοληψία – μίξη: Κώστας Γιαννακόπουλος
Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

H Φένια Χρήστου γεννήθηκε το 1987 στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Έχει μελετήσει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Ωδείο Αθηνών. Ασχολείται με την σύνθεση, το τραγούδι και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Τον Δεκέμβρη του 2014 έλαβε το α’ Βραβείο σύνθεσης τραγουδιού σε διαγωνισμό του Ελληνικού Σχεδίου και διέξηχθη στην Στέγη γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με επικεφαλής τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το τραγούδι που βραβεύτηκε φέρει τον τίτλο «Μοίρα μου και Πεπρωμένο». Έπειτα τον Μάιο του 2015 σε ανάθεση από το Ελληνικό Σχέδιο μελοποιεί και ερμηνεύει επί σκηνής ποιήματα των Κ. Καβάφη και Ε. Παναγιώτου. Στην συνέχεια ακολουθούν σειρά αναθέσεων μελοποίησης και παραστάσεις σε συνεργασία με νέους ποιητές. Αξίζει να σημειωθούν η μελοποίηση μέρους από το ομηρικό έπος Ιλιάδα και παρουσίαση στο Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, η μελοποίηση Χανιωτών ποιητών σε συνεργασία με το θέατρο Κυδωνία στα Χανιά και τον ηθοποιό μιχάλη Βιρβιδάκη καθώς και παραστάσεις στην Κέρκυρα, την Αθήνα κ.α. Τον Δεκέμβρη του 2016, κλήθηκε από το Ελληνικό Σχέδιο να συνθέσει και να ερμηνεύσει τρία παιδικά τραγούδια για την παράσταση «μύθοι του κόσμου που γίνονται τραγούδια για παιδιά».

σχετικα ondemand

Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ

Διευθυντής Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ
Τάσος Ρωσόπουλος

Γραμματειακή υποστήριξη
Ζωή Χαμηλάκη

Διοικητική υποστήριξη
Κώστας Γόντικας

Δημοσιογραφική υποστήριξη
Κωνσταντίνα Γιαννούτσου

Τμήμα Παραγωγής
Προϊσταμένη τμήματος παραγωγής
Μαρία Κοπανά

Διευθυντές Παραγωγής
Γιάννα Κοτοπούλη
Σωτηρία Σβόλη
Δημήτρης Βεργίνης
Γιάννης Βρυζάκης
Βασίλης Δραμουντάνης

Υπεύθυνος Φροντιστηρίου
Θανάσης Μπλίκας

Φροντιστές
Κώστας Καραμούκος
Δημήτρης Μαρούλης
Βαγγέλης Σαγρής

Αντιγραφείς
Χαρά Βλάχου
Ευδοξία Υψηλάντη

Ενορχηστρωτής
Αχιλλέας Γουάστωρ

Μουσική Σύμβουλος
Χριστίνα Σιώρου

Τμήμα Ηχοληψίας
Προϊστάμενος τμήματος Ηχοληψίας
Μιχάλης Συγλέτος

Ηχολήπτες
Κώστας Γιαννακόπουλος
Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Διονύσης Λυμπέρης
Βασίλης Χανιώτης