Την ανάγκη διευθέτησης του ζητήματος των κόκκινων δανείων με τη δημιουργία του Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών και την εφαρμογή του Κυπριακού μοντέλου που δίνει τη δυνατότητα στο δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειο του στην τιμή της πρώτης προσφοράς που κάνουν στις τράπεζες τα funds επανέλαβε ο επικεφαλής του κόμματος «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.
Υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία μνημονιακή υποχρέωση να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια», εξήγησε πως «οφείλει το κράτος να κάνει παρέμβαση γιατί οφείλει να προστατεύσει την οικογένεια» και προέτρεψε την κυβέρνηση να μη συγχέει το στρατηγικό κακοπληρωτή με αυτόν που έχει αδυναμία να αποπληρώσει.
«Όταν τελειώσει το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, θα περισσέψουν 25 δις, άρα ένα ποσό μπορεί να δοθεί για το Ταμείο» επεσήμανε και πρόσθεσε πως με αυτόν τον τρόπο θα πληρώνονται τα κόκκινα δάνεια και οι τράπεζες θα παίρνουν τα χρήματά τους.
Ερωτηθείς για την πρόθεση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την άρση του casus belli από την πλευρά της γείτονος, «αλλιώς, είναι σα να κοροϊδευόμαστε» τόνισε. «Η υποκρισία στις διεθνείς σχέσεις πρέπει να σταματήσει. Ας ξεκαθαρίσουν αν θέλουν ειρηνική σχέση ή αν επιμένουν στο casus belli» πρόσθεσε. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας λέγοντας πως «η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ε.Ε. Είναι μια χώρα ασιατική, με άλλη κουλτούρα και η οικονομία της είναι πίσω».
Τέλος, αναφερόμενος στις κατεδαφίσεις ελληνικών σπιτιών στη Χειμάρρα έκανε λόγο για «κατατρομοκράτηση των συμπατριωτών μας» και κάλεσε την ελληνική πλευρά να στείλει «αποφασιστικό μήνυμα». «Πρέπει να καταλάβει η Αλβανία ότι δε μπορεί να κάνει ό,τι της γουστάρει» υπογράμμισε.