Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδη στο Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing | 09.12.2023

Τη νέα συνθέτρια, στιχουργό αλλά και μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές φωνές της τζαζ σκηνής στην Ελλάδα, Ειρήνη Κωνσταντινίδη, με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο ” ΝOTHING TO LOSE ” φιλοξενεί σήμερα ο Πανταζής Τσάρας, στην εκπομπή “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing”

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι της Κωνσταντινίδη μεταξύ Αθηνών, Ολλανδία και Βελγίου που ζούσε τα τελευταία χρόνια. Το ” ΝΟΤΗΙΝG  TO LOSE ”, όπως λέει η ίδια : “συμβολίζει την πίστη μου στην επιδίωξη του ονείρου μας, μιας ”spicy life ”  [ ζωηρης  ζωης ], βρίσκοντας τον δρόμο μου ” homeward bound ”- στην ζεστασιά της οικίας, με ένα αληθινό ” smile ”- χαμόγελο, με ευγνωμοσύνη στη καρδιά.” Μια περιγραφή χρησιμοποιώντας τίτλους  απ’ τις συνθέσεις της σ’ αυτό το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ.
Συνθέσεις της  Ειρήνης Κωνσταντινίδη και του πιανίστα και  σολίστα στο μπαντονεόν Roman Gomez  με μεγάλη ευαισθησλθα και εκφραστικότητα που τους συνοδεύουν εκλεκτοί μουσικοί της νέας Ελληνικής  τζαζ σκηνής όπως ο Μάρκος Χαϊδεμένος στο πιάνο, ο Κίμων Καρούτζος στο μπάσο , ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα ντραμς και η Νεοζηλανδή σολίστα στην  φυσαρμόνικα  Ηermine  Deurloo.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας.

Ηχογράφηση: Κατερίνα Λιοντή


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Πανταζής Τσάρας.  

σχετικα ondemand