Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Οι Music Soup στο Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing | 25.11.2023

Σήμερα στην εκπομπή “Χορεύοντας στον ρυθμό του Swing”, ο Πανταζής Τσάρας  φιλοξενεί τους Music Soup Organ Trio, που αποτελούνται από τους Νέστορα Δημόπουλο, Ευγενία Καρλαύτη και Βαγγέλη Κοτζαμπαση.

 Οι Music Soup δημιουργήθηκαν το 2006 από τον κιθαρίστα Νέστορα Δημόπουλο και την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο και το τραγούδι. Από τότε μέχρι το 2014 εμφανίζονταν κυρίως σε διάφορες σκηνές της Αθήνας, άλλοτε ως τρίο χωρίς ντραμς -στο στυλ του Nat King Cole trio, άλλοτε σαν κουαρτέτο με μπάσο και ντραμς. « Ένα σχήμα που δε σταματά να εκπλήσσει, ξεκίνησε με ενορχηστρώσεις και ρεπερτόριο φόρο τιμής στον Nat King Cole, για να εξελιχθεί σε ένα Μπενσονικού τύπου jazz-funk όχημα, χωρίς να χάσει ίχνος από την κομψότητα του» (Νίτης Φωτάκης Jazz & Τζαζ)

Από το 2014 εμφανίζονται κυρίως σαν organ trio με τον ντράμερ Βαγγέλη Κοτζαμπαση. Το 2016 γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του γκρουπ, κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Cut To The Chase”, από την Chicken Coup Records, του γνωστού τζαζ, οργανίστα Τοny Monaco. Το άλμπουμ δέχτηκε θερμές κριτικές και παίχτηκε για αρκετούς μήνες στα ραδιοφωνικά προγράμματα της Αμερικής και μπήκε στο jazz charts (jazzweek, Roots Music Reports)

Από το 2015 ο Νέστορας και η Ευγενία παίζουν στο εξωτερικό και όποτε επιστρέφουν κάνουν λίγα επιλεκτικά live. Ταυτόχρονα έχουν ολοκληρώσει την ηχογράφηση του επομένου άλμπουμ τους με τίτλο “Upbeat Mood” που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας.

Ηχογράφηση: Νίκος Σαβοργινάκης


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Πανταζής Τσάρας.  

σχετικα ondemand