Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 06.01.24

Στις Συναντήσεις απόψε 6-8, ανήμερα των Θεοφανείων :

-Ο Γιώργος Μάνδυλας, Κορυφαίος Α΄ στα πρώτα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την συναυλία «Τοπία στην Ομίχλη» μεθαύριο 8 Ιανουαρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Το διακεκριμένο σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players σε έργα L. Janácek με φανερή την επιρροή από το λυρισμό και τις ρομαντικές περιγραφές του A. Dvorăk αλλά και πρωτοποριακή γραφή, στέκεται δίπλα στα εκπληκτικά Δέκα σκίτσα του Ν. Σκαλκώτα.

-Η Δανάη Λιοδάκη, Σκηνοθέτης και Συγγραφέας για την παράσταση «Αυτές που δεν προλάβατε» στο Θέατρο Χώρα. Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m (beats per minute), που κέρδισε το κοινό, σε πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά. Οι προκλήσεις της σύγχρονης γυναίκας : έμφυλη βία, γυναικεία καταπίεση, σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας.

-Ο ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ για την παράσταση «Στέλιος Κασόνγκο» του Γιώργου Χατζηνικολάου σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και Γιώργου Χατζηνικολάου στο Επί Κολωνώ από την Ομάδα ΝΑΜΑ. Τα προβλήματα της μαύρης κοινότητας στην Αθήνα με τον ρόλο του Στέλιου Κασόνγκο εμπνευσμένο από βιογραφικά στοιχεία και εμπειρίες του ίδιου του Σ. Ακίνολα.

-Ο ηθοποιός Νίκος Νίκας για το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και πρωταγωνίστρια την διακεκριμένη ηθοποιό Νένα Μεντή.

Παρουσίαση – Ραδιοφωνική Παραγωγή : Ολύνα Ξενοπούλου

σχετικα ondemand