Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 05.01.24

Στις Συναντήσεις απόψε 20:00-22:00, παραμονή των Θεοφανείων :

-Η Βασιλική Μαλτάσογλου, καλλιτεχνική Διευθύντρια του 14ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders – Athens Edition με τίτλο Edgetales, έρχεται στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μετά το Niksic στο Μαυροβούνιο, το Φεστιβάλ επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων με φετινή θεματική εμπνευσμένη από «παραμύθια» που επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν τις έννοιες των συνόρων, των άκρων, των περιορισμών.

-Ο Χρήστος Τριπόδης ηθοποιός και σκηνοθέτης με αφορμή το διασημότερο μουσικό παραμύθι που έχει γραφτεί για παιδιά, «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε κείμενα Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά.

-Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη συνεχίζει και φέτος τις παραστάσεις του μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κάθε Σάββατο.

-Η ηθοποιός Κάτια Γέρου με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας». Πρόκειται για έργο με τίτλο από την βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Λευκορωσίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, σε σύλληψη και ερμηνεία Κάτιας Γέρου και Ναταλίας Γεωργοσοπούλου και δραματουργική επεξεργασία Παντελή Μπουκάλα.

-Ο Στάθης Παχίδης μουσικός, τραγουδοποιός και συγγραφέας για την νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!» τον Ιανουάριο στο Βασιλικό Θέατρο, σε κείμενο με την Σταυρούλα Παγώνα και σκηνοθεσία Εύης Σαρμή.

Παρουσίαση – Ραδιοφωνική Παραγωγή : Ολύνα Ξενοπούλου

σχετικα ondemand