Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 08.12.23

Στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ απόψε 20:00-22:00 στο Πρώτο Πρόγραμμα καλεσμένοι :

Η πιανίστα Μαρία Μοσχίδου, συνοδοιπόρος και ερμηνεύτρια του δίσκου Film scenes του Άλκη Παπαδόπουλου από την Irida Music που θα παρουσιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο συνθέτης αποτυπώνει μουσικά τις αναμνήσεις του από τη θέαση 6 ταινιών που άφησαν πάνω του την αισθητική και πνευματική τους σφραγίδα. Είκοσι έτη μετά την ίδρυση της Irida Classical, o ιδρυτής και εμπνευστής της, Άλκης Παπαδόπουλος, μας προσφέρει τον πολυαναμενόμενο πρώτο προσωπικό δίσκο του.

Ο συνθέτης Τάσος Γκρους με αφορμή την κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Μετρονόμος του βιβλίου-cd «Κι όλα είν΄ αλλιώς» σε μουσική δική του και στίχους της Μαρίας Τσιμικλή.  Έννοιες γένους θηλυκού. Μια  συνάντηση που γέννησε 11 τραγούδια με τέσσερις γυναικείες φωνές : Βιολέτα Ίκαρη, Αργυρώ Καπαρού, Κατερίνα Σιάπαντα, Μόρφω Τσαϊρέλη.  
Η ενορχήστρωση του Νίκου Βελώνια και τα σχέδια που συνοδεύουν τα τραγούδια της Δήμητρας Λαμπρέτσα.

O ζωγράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος μιλά για την πρώτη αναδρομική έκθεση του με τίτλο Παράλληλα στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων ως τις 11 Φεβρουαρίου, με έργα από το 1963 έως σήμερα. «Το χρώμα είναι δρόμος για το φως», λέει ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους που βάζει σκοπό στη ζωγραφική του “να προσφέρει παρηγοριά, ελπίδα και ανάσα για να τα βγάλουμε πέρα”. 

Ο διηγηματογράφος Δαμιανός Αγραβαράς μιλά για την συλλογή διηγημάτων «Πέτα μακριά, Πέπε», το πρωτόλειο βιβλίο του από τις εκδόσεις Συρτάρι. Ο θεματικός άξονας που συνδέει τα διηγήματα είναι η έννοια του πτηνού, που ο συγγραφέας χρησιμοποιεί με λειτουργικό τρόπο.

Παρουσίαση- Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου

https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/synantiseis/

σχετικα ondemand