Ναι μεν, Αλλά… Ευαγγελία Μπαλτατζή
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Η Λίνα Παπαδοπούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα| 16.01.2024

Στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ και την Ευαγγελία Μπαλταζτζή μιλά η Λίνα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ιδιότητα ως μια εκ των συντακτών της νομοθεσίας για τον γάμο και την τεκνοθεσία ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων και ως μέλος της Επιτροπής για μια Εθνική Στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Τεκνοθεσία σημαίνει υιοθεσία, αντικαθιστώντας το δηλωτικό του “υιού” με το “τέκνο” που συμπεριλαμβάνει και τα δύο φύλα, επεξηγεί. Ζητούμενο δεν είναι να αποκτά ένας ομοφυλόφιλος παιδί, γιατί αυτό ήδη συμβαίνει, αλλά τα παιδιά που ζουν με δύο γονείς του ίδιου φύλου και συνιστούν στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους οικογένεια, να αναγνωριστούν ως κοινά τέκνα των δύο προσώπων και όχι μόνο του ενός. Αυτό θα γίνει για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και του βέλτιστου συμφέροντός τους.

Δεν υπάρχει κανένα εύρημα, τονίζει, που να μας δείχνει ψυχικό πρόβλημα στο παιδί που μεγαλώνει με γονείς του ίδιου φύλου ή να έχει δυσκολία στην πρόοδό του ή που να σημαίνει ότι το παιδί θα γίνει ομοφυλόφιλο.

Κανένα νόμιμο δικαίωμα δεν έχει η γυναίκα (παρένθετη κυοφόρος) που θα κυοφορήσει το έμβρυο χωρίς καν δικό της ωάριο, διευκρινίζει, και θυμίζει πως οποιαδήποτε μορφή υποβοηθούμενης κυοφορίας αφορά μόνο ιατρικούς λόγους και εξαιρεί τους ομοφυλόφιλους άνδρες ή τους μόνους άνδρες ως ηθικό επιχείρημα και τονίζει ότι δεν ισχύει απόλυτη και πλήρης παρένθετη κυοφορία χωρίς καμία εξαίρεση και υπενθυμίζει ότι η νομολογία του Στρασβούργου (Δικαστήριο Ανθρωπινων Δικαιωμάτων) στηρίζεται στην λεγόμενη ευρωπαϊκή συναίνεση, σε περίπτωση προσφυγής.

σχετικα ondemand