GPS Θάνος Σιαφάκας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νικόλαος Κουτσιούκης στο Πρώτο Πρόγραμμα για την τραγωδία στα Τέμπη | 01.03.23

Για χρόνιες ελλείψεις που είναι γνωστές, έκανε λόγο στην εκπομπή GPS με τον Θάνο Σιαφάκα ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νικόλαος Κουτσιούκης. Επέρριψε ευθύνες στους ανταγωνιστές του τρένου που δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του δικτύου και υποβάλλουν ασφαλιστικά μέτρα σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό του.

Αποκάλυψε, με την ιδιότητά του και ως σιδηροδρομικού, ότι από το 2000 έχουμε ένα σύστημα ηλεκτρονικής πλοήγησης που δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να επικοινωνούν οι μηχανοδηγοί μεταξύ τους με τα κινητά τους, χωρίς να υπάρχει σήμα σε όλο το δίκτυο. Εκτίμησε πως προφανώς υπάρχει ανθρώπινο λάθος του Σταθμάρχη, ενός ανθρώπου ενώ θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος.

Υπάρχει τεράστιο θέμα και με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που εκκρεμεί από το 2020 για 90 θέσεις εργασίας στο δίκτυο, ανάμεσά τους και Σταθμάρχες, με τεράστια κενά και ελλείψεις και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφορικά με την επίμαχη φράση «πάμε και βλέπουμε» που κατήγγειλε ότι άκουσε επιβάτης σε συνομιλία του μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, έχει να κάνει -όπως είπε- με την ηλεκτροδότηση και αν θα υπήρχε ρεύμα ώστε να συνεχιστεί η διαδρομή κι αυτό γιατί είναι γνωστές καταγγελίες στην Αστυνομία για κοπή καλωδίων προκειμένου να κλαπεί χαλκός με την αντικατάστασή τους να είναι πολύ δαπανηρή για να καταλήξει ζητώντας συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. “Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για ό,τι συνέβη”, είπε.