Ασκώ τα Δικαιώματα μου Περικλής Βασιλόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ασκώ τα δικαιώματα μου με τον Π. Βασιλόπουλο 14.10.2023

Αυτό το Σάββατο καλεσμένοι είναι :

– Ο Γιώργος Πολίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, μιλά για το πρόγραμμα «Η Σοφία στο σχολείο». Διαδραστικά εργαστήρια φιλοσοφίας για παιδιά που απευθύνονται σε μαθητές/τριες Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού. Η κριτική σκέψη ετοιμάζει ενεργούς και συνειδητούς Πολίτες του Αύριο.

-Από το Ηράκλειο Κρήτης, ο Δημήτρης Γραμμένος, κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ειδικός στην καινοτομία, μιλά για την χρησιμότητα και τους περιορισμούς της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

· Η Σοφία Κούτρα, Νομικός, συνιδρύτρια της οργάνωσης LawProject, που προωθεί τον σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων από τους φοιτητές/ νέους νομικούς, μιλά για την έννοια του Δημόσιου Κινδύνου στην νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωάτων.

Κάθε Σάββατο, από τις 16:00 έως τις 17:00, ακούστε στο Πρώτο Πρόγραμμα την εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο το δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη. Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος

Κάθε Σάββατο 4-5 το απόγευμα η εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», με φιλοξενούμενο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη.

Επιμέλεια-δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

σχετικα ondemand