Flashback Φώτης Απέργης
0:00
0:00 LIVE
ERTECHO  
ERTECHO 

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 13ο: “Αγαπημένη μου κορούλα Mary μου, μας ξέχασες…” | 30.11.2023

Η Μαρία Κάλλας αγαπήθηκε ως η κορυφαία λυρική τραγουδίστρια. Όμως, οι επιστολές των συγγενών της στις οποίες βασίζονται τα δυο νέα podcast του Φώτη Απέργη, την αποκαλύπτουν σαν ακούσια ηρωίδα ενός οικογενειακού δράματος. Δράματος της δικής της οικογένειας, που την πολιορκεί με πολλή ζήλεια και λίγο φθόνο για να κερδίσει τον χρόνο, την εύνοια και, αργότερα, κάτι από την περιουσία της.

Στις πυκνογραμμένες σελίδες των επιστολών, ο πατέρας της σοπράνο πασχίζει μάταια να την πείσει: «Μαίρη να είσαι βεβαιωτάτη ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ο πιό καλός σύζυγος». Η μητέρα της σπεύδει επιδέξια να της θυμίσει: «Ήσουν μόνον 4 χρονών (…) μού ζητούσες ice cream, ούτε είχα στην τσέπη μου 3 φράγκα να σού πάρω ότι μού ζητούσες». Και η αδελφή της, Τζάκυ εξομολογείται στη μητέρα τους: «Μού είναι αδύνατον να ζήσω με την Μαρία. Όχι ότι δεν είναι καλή μαζύ μου, με το παραπάνω, με περιποιήθηκε πολύ αλλά είμεθα εντελώς διαφορετικές, δεν συμφωνούμε σε τίποτα».

Αγορασμένες πριν από πολλά χρόνια από τον δήμο Αθηναίων, οι επιστολές  ξεδιπλώνονται στο νέο Flashback που ακούτε από σήμερα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου στο Ertecho. Αλλά και στο επόμενο, που τελειώνει μάλιστα με μια αποκαλυπτική επιστολή της ίδιας της Κάλλας προς τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

σχετικα podcasts