Flashback Φώτης Απέργης
0:00
0:00 LIVE
ERTECHO  
ERTECHO 

Κύκλος 2ος επεισόδιο 10o: «Στο καμαρίνι του Σαρλ Αζναβούρ» | 27.05.2024

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν μόλις από τη γέννηση του Σαρλ Αζναβούρ και η φωνή και τα τραγούδια του περίφημου τραγουδιστή, τραγουδοποιού, ηθοποιού και υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να συγκινούν, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινό διαφορετικών γενεών. Με αυτή την αφορμή, ο Φώτης Απέργης ανέσυρε από το αρχείο του μια αποκλειστική συνέντευξη που είχε κάνει παλιότερα στο Παρίσι με τον Γαλλοαρμένιο καλλιτέχνη. Και τη μοιράζεται με το κοινό του ERTecho μέσα από το καινούριο του podcast.

Flashback λοιπόν, με τον Αζναβούρ να εξομολογείται στον Ελληνα δημοσιογράφο πώς άλλαξε ο τρόπος που τραγουδούσε καθώς περνούσαν οι δεκαετίες. Ποιο ήταν το μυστικό του ιδιαίτερου συναισθήματος της ερμηνείας του. Αλλά και να αναδεικνύεται προφητικός, καθώς επισημαίνει πόσο τον ενδιέφερε πάντα να σέβεται τις μειονότητες και να μιλά με τόλμη για τον έρωτα:

«Δεν ξέρω πόσο πιο μακριά μπορούν να πάνε, γιατί πήγα πράγματι πολύ μακριά. Κανείς δεν τολμούσε να πει ‘‘μπαίνω μέσα σου’’. Κανείς δεν είχε το θάρρος να το πει. Μόνο για σεντόνια μιλούσαν».

σχετικα podcasts