Flashback Φώτης Απέργης
0:00
0:00 LIVE
ERTECHO  
ERTECHO 

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 8ο: Στου ιερού Λυκαβηττού τον σκούφο | 14.09.2023

Εσείς, ποια συναυλία είδατε πρώτη στον Λυκαβηττό; Της Έλλα Φιτζέραλντ ή του Μίκη Θεοδωράκη; Του Μάιλς Ντέιβις ή του Νίκου Παπάζογλου; Των Pet Shop Boys ή του Γιάννη Χαρούλη; Ανάλογη με τη γενιά του καθενός είναι και η απάντηση.

Γιορτινά, αστεία και συγκινητικά στιγμιότυπα από τις συναυλίες αυτές μνημονεύει ο Φώτης Απέργης στο όγδοο επεισόδιο του Flashback που ακούτε από σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου στο ERT echo, καθώς το ιστορικό θέατρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τους Αθηναίους.

Η βραδιά για την οποία ο Μανώλης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Ατομική μπόμπα θα γίνει αδερφέ!». Η συναυλία στην οποία ο Θεοδωράκης ζήτησε συγγνώμη που επέτρεψε να μπουν οι τσαμπατζήδες. Το επεισόδιο του Μάνου Χατζιδάκι με το κοινό, αλλά και το αστείο με τη Μελίνα. Η ποιητική συλλογή του Οδυσσέα Ελύτη που ο Πάνος Κατσιμίχας χάρισε στον Μπομπ Ντίλαν. Ο Πίτερ Γκάμπριελ στους ώμους των θεατών. Ο αποχαιρετισμός των Φατμέ. Και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Μπράιαν Φέρι και του Λούτσιο Ντάλα προς τον δημοσιογράφο, με αφορμή τις δικές τους εμφανίσεις.

σχετικα podcasts