Προφορική Ιστορία Αντώνης Τζαβάρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Κύκλος 1ος, επεισόδιο 2ο, “Αυτή η Nύχτα Mένει” | 19.01.2023

Ο Ανδρέας αγαπάει τη Στέλλα και ξέρει ότι η αγάπη είναι πολύ δύσκολο πράγμα για να την αφήσεις να χαθεί. Και η Στέλλα αγαπάει τον Ανδρέα, αλλά αγαπάει περισσότερο την ιδέα μιας καριέρας στο τραγούδι – το όνειρό της είναι να γίνει πρώτο όνομα σε κάποια μεγάλη πίστα της παραλιακής. Προκειμένου να το δει να πραγματοποιείται, παίρνει τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τον Ανδρέα και την Αθήνα και να κάνει ένα σκληρό αγροτικό στα νυχτερινά κέντρα της περιφέρειας.

Η ερωτική αυτή ιστορία έδωσε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο την αφορμή για το “Αυτή η Νύχτα Μένει”, μια ταινία που στο πέρασμα των χρόνων άφησε ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα, ως ύμνος και ταυτόχρονα ως ελεγεία για τον κόσμο των σκυλάδικων της επαρχίας, ενώ μας χάρισε και το αριστουργηματικό soundtrack του Σταμάτη Κραουνάκη.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά της πρώτη της προβολή (βγήκε στις αίθουσες στις 7 Ιανουαρίου του 2000), ο συγγραφέας και σεναριογράφος της ταινίας, Θάνος Αλεξανδρής, η πρωταγωνίστρια Αθηνά Μαξίμου, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης, επιστρέφουν σε εκείνη τη νύχτα που έμεινε και θυμούνται αστείες και δραματικές ιστορίες από τα locations όπου γυρίστηκε η ταινία, από τις αίθουσες της προβολής της και από τα στούντιο όπου η θρυλική Παλόμα έκανε νυχτερινή “φωνοληψία”.


Προφορική Ιστορία” ηχητικό ντοκιμαντέρ με τον Αντώνη Τζαβάρα από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

Παράγουμε ακόμα πολιτισμό; Γράφουμε μουσικές και βιβλία που ίσως κάποτε να θεωρούνται σημαντικά; Δημιουργούμε κάποιου είδους πνευματική κληρονομιά για τους επόμενους; Η νέα σειρά ηχητικών ντοκιμαντέρ του Δεύτερου Προγράμματος φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει την κουλτούρα της εποχής μας μέσα από τα έργα της εποχής μας. Ξεχωρίζουμε βιβλία, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά άλμπουμ που δημιουργήθηκαν στον δικό μας αιώνα -από το 2000 και μετά- και αφήνουμε τους συντελεστές τους να μας αφηγηθούν την ιστορία τους.

Kάθε μήνα αποκλειστικά στο ERTecho και ένα νέο επεισόδιο!