Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια» Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, «ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ: Ο ήχος, ο λόγος, οι φωνές των τραγουδιών του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ μέσα από τα χρόνια» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (B’ Μερος)

«ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ: Ο ήχος, ο λόγος, οι φωνές των τραγουδιών του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ μέσα από τα χρόνια»… Από την Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, στις 20:00 με 21:00 το βράδυ, στο ΔΕΥΤΕΡΟ πρόγραμμα 103.7, με τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΜΠΡΑ. Ένα οδοιπορικό από τα πρώτα χρόνια του ’60 μέχρι τις μέρες μας. Οι συνθήκες και οι επιλογές του Σταύρου Κουγιουμτζή από το ξεκίνημά του μέχρι τα χρόνια της ακμής… Με την προσωπική του γραφή, με τα ακούσματα από την παράδοση και το λαϊκό τραγούδι… Με τις φωνές του ελαφρού τραγουδιού και του «νέου κύματος»… Κι ύστερα με τον ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ αλλά και τον Γιάννη Καλατζή, την Χαρούλα Αλεξίου, την Βίκυ Μοσχολιού, τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Κώστα Σμοκοβίτη. Η αμηχανία, η περισυλλογή και τα λόγια των ποιητών στα χρόνια του ’80, καθώς «Μικραίνει ο κόσμος». Οι «Τρελοί και άγγελοι», οι «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»…. Οι επαναφορές των νεώτερων χρόνων και των χρόνων που εκείνος λείπει… Στη δισκογραφία, στη σκηνή και στο διαδίκτυο… Μια προσπάθεια να ξανακούσουμε τραγούδια, να θυμηθούμε λόγια και να κάνουμε σκέψεις, με την φιλοδοξία ενός όσο γίνεται πληρέστερου σημερινού πορτραίτου. Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ».
ΣΗΜ : Τον τίτλο δανειστήκαμε βέβαια, από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σταύρου Κουγιουμτζή. Όσα χώρεσαν στην φωτογραφία μπήκαν με μια πρώτη «τεχνική» σκέψη, λίγο συναισθηματικά και λίγο …βiαστικά, αλλά καθόλου αξιολογικά.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας

Καλή σας ακρόαση!

σχετικα ondemand