Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια” – «Μ’ έχουν γελάσει δυο μαύρα μάτια…». Ένα απόβραδο με τη φωνή της Καίτης Γκρέυ σε τραγούδια Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Μητσάκη, Δερβενιώτη, Καλδάρα.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.
Φαντάζομαι σε όλους έχει συμβεί… Να έχουν τη διάθεση να ακούσουν απλά μια μεγάλη φωνή, σε τραγούδια γνωστά και πολυακουσμένα. Ιδιαίτερα σήμερα που οι επανεκτελέσεις και οι διασκευές θεωρούνται εκσυγχρονισμός και που «ότι απ’ το παρελθόν προβάλλει / ανεπίτρεπτον και μας προσβάλλει» που λέει και το τραγούδι του Βαγγέλη Κορακάκη.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι επιλογές αυτής της εκπομπής. Με τη διάθεση να ακούσουμε τόσο τους δραματικούς τόνους όσο και τις …έξω καρδιά επιδόσεις της Καίτης Γκρέυ. Στη διαδρομή βέβαια, προστέθηκαν και κάποια τραγούδια …βαθύτερης αναζήτησης – είτε γιατί χαρακτηρίζουν μια εποχή, είτε γιατί αξίζουν μια καινούργια ευκαιρία ακρόασης. Και φυσικά, οι σχετικές πληροφορίες, αφηγήσεις, σκέψεις.
Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι “Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια”.
Σημείωση: Η φωτογραφία από περιοδικό εποχής, με την Καίτη Γκρέυ μπροστά στο πικ απ, να «ξεφυλλίζει» ένα άλμπουμ με δισκάκια της. Θα πρέπει να πω ότι αυτή ακριβώς τη διαδικασία, ακολουθήσαμε και στις εκπομπές που κάναμε παρέα το 2006. Ένα απόγευμα στο σπίτι της, ακούγαμε και διαλέγαμε από το παλιό υλικό της.

σχετικα ondemand