Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια” – Αντίο Νίκο Αντύπα [01.02.2022]

“Μνήμη Νίκου Αντύπα” 

Στο Δεύτερο Πρόγραμμα, απόψε, 8 με 10 το βράδυ.

Για την εκπομπή από τον Γιώργο Τσάμπρα:
« Ήταν Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, που βρεθήκαμε με το Νίκο Αντύπα στην εκπομπή «Παρ’ το αλλιώς, θα βρεις…»

Ο στόχος ήταν μια ευρύτερη αναδρομή στην επιλογή του εκείνα τα χρόνια να ασχοληθεί πιο έντονα απ’ ότι στο παρελθόν με την δημιουργία τραγουδιών.

Με αφετηρία το 1992 και το «Δι’ ευχών» με τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Με ξεχωριστή στιγμή την συνεργασία του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά».

Κάνοντας στάση στο «Οπωσδήποτε παράθυρο», πάντα με την Λίνα Νικολακοπούλου αλλά και με τον Γιάννη Σπάθα, φτάσαμε μέχρι το «Τι θα πει έτσι είναι» με τον Γιώργο Νταλάρα που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Συζητώντας για τον ήχο που διάλεξε να δώσει στα τραγούδια του, για την επιλογή του στίχου αλλά και την συνεργασία με καθιερωμένους και νέους τραγουδιστές.

Παράλληλα, ακούσαμε παρέα, ελληνικά τραγούδια που καθόρισαν τα ακούσματά του και τα μουσικά του ενδιαφέροντα. Τον θυμάμαι να διαλέγει πρώτο πρώτο ένα σόλο του Γιάννη Παπαϊωάννου στο μπουζούκι, μετά ηπειρώτικα με τον Στέλιο Μπέλλο και παράλληλα, «Τα μαύρα μάτια σου» με τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια φτάσαμε βέβαια ως την εποχή των «Socrates». Κάνοντας ιδιαίτερη στάση στη θητεία του ως μουσικού και ως ενορχηστρωτή. Με κορυφαίες συνεργασίες αυτές με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με ιδιαίτερη στάση στο «Για μια μέρα ζωής» του Μάνου Λοΐζου αλλά και στα «Ζεστά ποτά» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα και το «Μένω εκτός» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

σχετικα ondemand