Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια” – Ο Δημήτρης Λίβανος στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Σκέψεις για την  παρουσία του Δημήτρη Λίβανου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, 8 με 9 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.
«Μου αρέσει να ακούω «πρώτες ραδιοφωνικές μεταδόσεις» από άλλους. Αλλά όχι…να τις κάνω εγώ». Ήθελα ο κάθε δίσκος να «λιώσει» μέσα μου,προτού τον «ακούσω» στο ραδιόφωνο ή πω οτιδήποτε γι’ αυτόν. Το «Από ΡΕ…» του Δημήτρη Λίβανου, το άκουσα για πρώτη φορά την πρώτη μέρα της καραντίνας. Έφτασε σε μένα μ’ ένα διαδικτυακό ταξίδι σε τρεις πόλεις της Ελλάδας. Το άκουσα πολύ αυτό τον καιρό. Και  φιλοξενώντας τον Δημήτρη Λίβανο, δυσκολεύομαι να αποφασίσω τι θα ακούσουμε απ’ αυτό και τι θα αφήσουμε απέξω. Όπως δεν ξέρω τι θα ακούσουμε από όλο το υπόλοιπο ταξίδι του με το μπουζούκι, με τις μελωδίες, με τα λόγια: «Να ταξιδέψω τον καιρό που τώρα είναι εχθρός μου και στο ταξίδι μου να βρω το μυστικό του κόσμου», «Είναι ο κόσμος ο καθρέφτης της καρδιάς και καθρεφτίζει το βλέμμα που φοράς», «Έχω το βλέμμα μου στο βράχο, τη ρίζα μου στον ουρανό». Από την Αμαλιάδα, στο πάλκο του Δημήτρη Κοντογιάννη. Ο Νίκος Μαμαγκάκης και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2005. Η Μαριώ, «Το Μυστικό του Κόσμου» με 12 φωνές και τώρα…”Από ΡΕ..»: Ερμηνεύουν με τη σειρά που ακούγονται: Μάλαμας, Βελεσιώτου, Μαργαρίτης, Κοντογιάννης, Ανδρεάτος, Ρεμπετιέν, Καράλης, Μαριώ, Γιάννης Νιάρχος, Πάτρας, Λίβανος και– πρωτοεμφανιζόμενη – η Έλενα Αβραμιώτη.
Ένα ταξίδι στο χώρο, το χρόνο, τους ανθρώπους και τη μουσική.
Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας
Καλή σας ακρόαση!

σχετικα ondemand